Categories: Війна

Український захисник із Закарпаття, який втратив обидві ноги, пішов на фронт. Фото Героя

Закарпатець Василь Штефко, який втратив обидві ноги, не зміг сидіти вдома, коли Росія підступно напала на Україну. 55-річний чоловік вирушив захищати батьківщину у складі 128 гірсько-штурмової бригади.

Аби потрапити у військо, йому навіть довелося збрехати у військкоматі. Вражаючу історію героїчного українця розповів керівник пресслужби 128-ї бригади Ярослав Галас.

“За 1300 кілометрів від дому, в зоні бойових дій зустрів неймовірну людину та ще й свого земляка – Василя Штефка із села Кушниця на Іршавщині (Закарпаття). 55-річний чоловік без двох ніг (!!!) пішов на фронт бити ворога!” – написав Галас на своїй сторінці у Facebook.

“Я не спав дві доби, коли побачив, що відбувається. Просто не зміг сидіти дома, зібрав речі й пішов у військкомат. Зізнаюся зараз перед командуванням, що збрехав там, – сказав, що в мене тільки один протез. І попросився в 128-му бригаду. Свого часу я служив у армії, вмію стріляти, непогано воджу машину. Люди, котрі не бачать протезів, навіть не здогадуються, що в мене немає ніг. Тут я за званням сержант, а за посадою – водій, служу в роті вогневої підтримки. Мій батько так само “незаконно” потрапив на фронт у Другу світову. Йому було 15 років, але він сказав, що має 18, і пішов воювати”, – переповідає розповідь захисника України Ярослав Галас.

Вдома на воїна чекає дружина та 11-річна донечка. Вони, каже Василь, переживають за нього – і дуже пишаються вчинком чоловіка та тата.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Василь Штефко з Кушниці – унаочнення для двох категорій людей. По-перше, для тих хлопців, що сидять у тилу й придумують будь-які причини й аргументи, щоб залишатися там і далі, вигадуючи існуючі й неіснуючі хвороби. Вони “забули”, що захист країни – це не бажання чи право, а закріплений у Конституції обов’язок громадянина. І, по-друге, для росіян. Країну, яку йдуть захищати такі люди, перемогти неможливо. Прийде час, і Василь Штефко своїми протезами розтопче двоголову курку на російському гербі!” – переконаний Ярослав Галас.

Христина

Recent Posts

Пізно плакати, чим думав раніше: гляньте, що сьогодні сталося з переможцем Євробачення 2024

Переможець Євробачення-2024, швейцарський співак Nemo, які ідентифікують себе небінарною особою, щиро звернулися до глядачів, які…

3 години ago

Тюремний строк чи штраф – яке покарання загрожує ухилянтам від мобілізації

Військовозобов’язаному громадянину України, який ухиляється від мобілізації, загрожує адміністративна або кримінальна відповідальність. Відповідно до Законів…

4 години ago

“Могутня гроза суне прямо в ці області, ніхто в Україні не чекав такої негоди”: де буде мороз у -9 градусів, снігопад та дощ?

Якщо ви думали, що весняніше тепло вже встановилося назавжди, приготуйтеся до сюрпризу: північний вітер принесе…

5 години ago

Відстрочка від призову: що зміниться в медоглядах, ВЛК і перевірці рішень МСЕК після 18 травня (інфографіка)

Незабаром набере чинності новий закон про мобілізацію. Частина ухвалених змін, згідно з законом про мобілізацію,…

16 години ago

Пенсіонери не стримують радість: їм призначили подвійні доплати – коли прийдуть гроші

Подробиці Пенсіонерам призначили подвійні доплати В Україні буде проведено перерахунок пенсій заднім числом. Працюючим пенсіонерам,…

17 години ago

Повістки за кордоном: чи будуть вони роздаватися чоловікам у консульствах?

У Верховній Раді дали остаточну відповідь Новий закон про мобілізацію, який набуде чинності найближчої суботи,…

18 години ago