facebook

Байден говоритиме с Цзіньпіном. РФ можуть помножити на нуль, – Клімкін

Китай не хоче, щоб Росія перемогла у війні, але при цьому боїться спільної перемоги України та Заходу.

Про це пише в телеграмі колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє Цензор.НЕТ.

“Сьогодні Байден поговорить з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Китайцям російська війна проти нас вже поперек горла. Зростання цін на нафту та продовольство їм геть зовсім не подобається, вони від них залежні. Вони вражені невдачами російської армії, адже багато років китайські офіцери навчалися в російських військових академіях”, – пише Клімкін.

Колишній очільник МЗС вважає, що Китай боїться перемоги України та Заходу. І що саме зараз час домовитися про майбутнє партнерство між Китаєм та США без Росії.

“Сьогодні день, коли Росію можуть помножити на нуль. Це буде не одразу, але буде. А відомі жарти про юані замість рублів вже не будуть анекдотами”, – додав він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Колишній голова британської розвідки MI6 Алекс Янгер заявив, що лише президент Китаю Сі Цзіньпін може вплинути на Володимира Путіна, щоб зупинити війну в Україні.

Про це повідомляє Sky News.

«Зі всіх людей у світі, які можуть вплинути на Володимира Путіна, який перебуває у своєму бункері і одержимий ідеєю досягнення величі через відновлення Російської імперї, з усіх людей, які можуть на нього вплинути, це Сі Цзіньпін, китайський лідер», – сказав він.

За його словами, Путін потребує допомоги Сі Цзіньпіна.

“Звичайно, Сі, хоча він і відчуває, що повинен на високому рівні підтримувати те, що робить Росія у зв’язку з їх новим союзом, повинен бути глибоко стурбований тим, що відбувається”, – сказав він.

Янгер заявив, що війна Росії проти України серйозно ускладнює економічні проблеми, з якими зіштовхується Китай і несе «величезний репутаційний ризик» для Китаю, якщо він продовжить асоціювати себе із «вбивчою діяльністю в Україні».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...