facebook

Кулеба пояснив, що означає фраза російської сторони “Путін не проти прямих переговорів”

На сьогодні є питання, які самі лише переговірники не можуть вирішити, бо не мають мандату.

Голова МЗС Дмитро Кулеба прокоментував слова російської сторони у переговорному процесі щодо війни в Україні про те, що президент РФ Володимир Путін не проти прямих переговорів з президентом Володимиром Зеленським.

Про це міністр розповів в інтерв’ю виданню “Українська правда”.

“Це та сама історія, яка була з нормандським самітом”, – відповів Кулеба на запитання про те, що означає хитре формулювання росіян – “Путін не проти прямих переговорів”?

“Путін казав: “Я ж готовий до нормандського саміту, але треба напрацювати. А з чим ми вийдемо з цього саміту? Хай наші помічники все погодять, а потім ми вийдемо на зустріч і все освятимо”, – пояснив голова МЗС України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він наголосив, що зараз кардинально інша ситуація і є питання, які переговірники не можуть вирішити.

“Тобто вони можуть ще 25 годин на добу сидіти, дивитися один на одного, щось розказувати, але вони просто не мають мандату на вирішення всіх питань. Тому зараз якраз інша була б логіка корисна. Тобто – зустрілися, домовилися про ключові параметри, переговірники сіли і все відшліфували”, – розповів Кулеба.

А поки цього немає, міністр сказав, що влада продовжує робити свою роботу, “тобто робити все для того, щоб на переговорах позиція України була якомога сильнішою”.

“А для цього, як я вже казав, Збройні Сили і всі сили оборони завдають втрат ворогу, дипломати організовують додаткові санкції і спільно з Міністерством оборони дипломати працюють над постачанням необхідної зброї для зміцнення нашої обороноздатності”, – розповів голова українського МЗС.

Він додав, що на сьогодні всі зосереджені на цих речах – Зеленський, голова Офісу президента Андрій Єрмак, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Міністерство оборони, МЗС: “Всі працюють над тим, щоб в України була якомога сильніша позиція. Це зараз ключове”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...