facebook

В Італії у архітектора «палацу путіна» вилучили гелікоптер та полотна великих майстрів

В Італії на чотирьох віллах архітектора Ланфранко Чирілло, який проєктував палаци російським олігархам і президенту рф володимиру путіну, пройшли обшуки.
Було вилучено гелікоптер і полотна Пікассо та інших великих художників. Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Новая газета» з посиланням на Il Giornale di Brescia.

За даними італійської газети, на віллі Чирілло в Ронкаделле (передмістя Брешія регіону Ломбардія) силовики вилучили гелікоптер Eurocopter EC130 вартістю 2 млн євро, близько 150 полотен Пабло Пікассо, Поля Сезанна, Марка Шагала, Амадео Модільяні та інших.

В Італії архітектора підозрюють в ухиленні від сплати податків, відмиванні коштів та порушенні кодексу захисту культурної декларації. На картини, які Чирілло мав задекларувати, наклали арешт.

Ім’я італійського архітектора стало відоме після публікації розслідувань Фонду Навального про «палац путіна» на узбережжі Чорного моря під Геленджиком, який він спроєктував. Сам Чирілло підтверджував, що проєктував будинки для російських олігархів.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об’єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Фото: “Палац путіна” Alexey Navalny / Youtube / AFP / Scanpix / LETA

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...