facebook

Відповідь на санкції: РФ виходить із мирних переговорів з Японією та скасовує безвіз на Курилах

Російська Федерація виходить із переговорів з Японією про укладання мирного договору та скасовує безвізові поїздки для японців на Курильські острови. Цей захід є відповіддю на санкції проти РФ.

Про це повідомляє прес-служба МЗС Росії.

У зв’язку з японськими санкціями проти Росії за війну з Україною російська сторона не має наміру продовжувати переговори з Токіо про укладання мирного договору, який не було підписано після Другої світової війни.

“Прийнято рішення про припинення безвізових поїздок японських громадян на основі угод про безвізові обміни між південними Курильськими островами Російської Федерації та Японією від 1991 р. та про максимально полегшені відвідування колишніми японськими жителями південних Курил місць свого колишнього проживання від 1999 р.”, – зазначили у відомстві.

Крім того, російська сторона виходить з діалогу з Японією про налагодження спільної господарської діяльності на південних Курилах та блокує продовження статусу Японії як партнера Організації Чорноморського економічного співробітництва з секторального діалогу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

До речі, 18 березня Японія вирішила запровадити нові санкції проти РФ через війну, яку вона розв’язала 24 лютого. До списку потрапили офіційний представник міністерства закордонних справ Марія Захарова та дев’ять організацій.

А загалом під японські санкції за агресію проти України потрапили 76 росіян та 12 організацій.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...