facebook

Щоб застосувати ядерну зброю, розпорядження Путіна має виконати п’ятеро осіб. Уже є кілька, які його не виконають – Грозєв

За словами Грозєва, Путін може ухвалити рішення про завдання ядерного удару по Україні, якщо його військам не вдасться окупувати Київ.

Президент РФ Володимир Путін може ухвалити рішення про завдання ядерного удару по Україні, якщо його військам не вдасться окупувати Київ. Про це в ефірі телемарафону 27 березня заявив болгарський журналіст, головний розслідувач міжнародної групи Bellingcat Христо Грозєв, повідомляє Суспільне.
Водночас він наголосив, що одноосібне рішення Путіна не дає дозволу на запуск боєголовки.

“Путін може дати таке розпорядження, але ядерна зброя – це не умовна червона кнопка. Є п’ятеро людей, які мають виконати всі ці розпорядження ланцюжком до того, як ракета реально вилетить”, – пояснив Грозєв.

За його словами, співробітники спецслужб РФ розповіли, що ще у грудні – січні Путін “хизувався своєму найближчому оточенню”, що готовий піти на цей крок.

“Тепер ці люди кажуть, у новій ситуації, щоб застосувати ядерну зброю, потрібно п’ятеро осіб, які мають виконати це розпорядження. І зараз знайдеться кілька людей, які не виконають цього розпорядження”, – наголосив Грозєв.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...