facebook

“Син, найдорожчий у світі”: під час визволення Київщини загинув 19 річний Микола Курику. Вічна пам’ять синочку

Миколі Курику було лише 19 років. Мрією його життя було стати професійним військовим і він ним став. В останній день березня 2022 року, визволяючи Київську область від російських окупантів, Микола загинув. Його мама опублікувала зворушливий вірш та відео в пам’ять про те, яким сміливим героєм був її син. Його життя було надто коротким, але він встиг зробити для нашого світу більше, ніж багато довгожителів.

Деякий час сім’я Миколи жила на Львівщині, після закінчення 9-го класу Стовп’язької школи хлопець вступив на навчання до Львівського ліцею імені Героїв Крут. Взимку сім’я Куриків зі Стовп’яг повернулася в Тернопіль, звідки родом батьки.

У перший же день війни пішов добровольцем у військкомат. Він служив у Добровольчому батальйоні Спецпідрозділу “Сонечко УПА”, мав позивний “Калаш”. Мамі писав, що додому повернеться тільки як закінчиться війна…

Як повідомляє Переяслав.City, за неофіційною версією, Микола Курик загинув в останній день березня під час зачистки одного з передмість столиці. Він з честю виконував свій професійний обов’язок. Ворожий танк із засідки вистрелив у машину українських військовиків.

Мама загиблого Героя Софія Рондяк-Курик опублікувала на своїй сторінці вірш та відео, присвячені сину-герою:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він йшов на війну, мій син найдорожчий.

Упевнений, світлий, такий вже дорослий.

І я проводжала, і серце зжималось

Воно відчувало, воно відчувало.

В бою тім пекельнім і несамовитім,

Загинув мій син, найдорожчий у світі.

Загинув немає його вже зі мною

Не прийде додому уже з того бою.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...