facebook

Спецоперація із затримання Медведчука: де переховувався кум Путіна та чому він був одягнений у форму ЗСУ

На Медведчука чекає суд в Україні

Служба безпеки України затримала кума Путіна Віктора Медведчука, який хотів утекти через Придністров’я до Москви. Проте його у військовій формі Збройних сил України затримали на Київщині.

Про це повідомляє ТСН.

Медведчука затримали на Київщині
Кум Путіна зник з місця домашнього арешту в перші дні повномасштабної війни, після того як з нього рішенням суду зняли електронний браслет. Увесь цей час Медведчука шукала спеціальна група професійних слідчих.

Про затримання повідомив президент України Володимир Зеленський, та саме так привітав людей з днем космонавтики натякаючи, що для цього “космонавта” не спрацювало знамените “Поїхали”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Голова СБУ Іван Баканов повідомив, що Медведчука під виглядом військового ЗСУ нібито у супроводі колег хотіли довезти до українського кордону. Там – човном переправити до т.зв. “Придністровської Молдавської Республіки”, де на нього вже чекала евакуаційна група спецпризначенців ФСБ. Вони й повинні були доправити Медведчука до Москви. Понад місяць переховування – і от кума Путіна затримують на Київщині. Інформацію від СБУ підтверджує і його охоронець. Він розповів, що скандального українофоба планували вивезти з України саме через цю територію.



Росія не хоче обмінювати Медведчука через провал “спецоперації”

Після затримання кума російського диктатора Володимир Зеленський відразу оголосив: готовий обміняти зрадника на військовополонених українців. Але в Москві на нього не надто чекають. Кажуть, що Медведчук громадянин України і про допомогу не просив.

Така поведінка щодо Медведчука цілком зрозуміла. Вже після того, як військовий наступ провалився, в Росії почалися внутрішні чвари щодо багатомільярдного фінансування проросійських рухів в Україні. Йшлося щонайменше про 5 мільярдів доларів. Нині за ґратами генерал ФСБ Бєседа та під підозрами ідеолог руского міра Сурков. В Україні головним обличчям п’ятої колони вже багато років був кум Путіна. Вочевидь, питання є і до нього. Проте сам факт затримання Медведчука в Кремлі викликав лють до нестями. Так, колишній дублер Путіна Дмитро Медвєдєв узявся погрожувати українцям, мовляв будь-кого можуть викрасти.

На Медведчука чекає суд в Україні
Не лишилася осторонь і дружина Медведчука – телеведуча Оксана Марченко. Вона ще за кілька днів до повномасштабної війни виїхала в Білорусь, а потім опинилася у Москві. Марченко звернулася до президента Зеленського і каже, хоче бачити чоловіка на свободі. Інше ії звернення вже викликало глузування в мережі. В ньому Марченко, вдягнувши хустку, звертається до президента Туреччини Ердогана. То ж користувачі вже спрогнозували її одяг у разі ймовірних звернень до лідерів інших країн. Самого ж Медведчука, за прогнозами керівника СБУ Івана Баканова, очікує подальший суд за звинуваченнями в фінансуванні терористичних організацій та справедливий вирок за злочини, скоєні за роки діяльності в Україні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...