facebook

Злякалася ракет і народжувала під гул літаків: історія киянки, яка стала мамою трійні у новорічну ніч

Владислав, Матвій та Богдан народилися під час повітряної тривоги.

У перший день Нового року в Києві народилася перша в місті трійня. В пологовому будинку № 5 на світ з’явилися одразу три козаки – Матвій, Богдан та Владислав! Хлопчики народжувалися під виття сирени, гул літаків та масовану атаку дронами-шахедами на місто.

Сайт ТСН.ua поспілкувався зі щасливою мамою хлопчиків Іриною Жайворонок.

Ірина – киянка. Їй 36 років. Живе з мамою в однокімнатній квартирі. До війни працювала прибиральницею в офісі. Роботу з початком війни втратила. Як вона сама жартує, тепер у неї буде потрійна робота – виховання своїх синочків.

“Про вагітність дізналася в травні, коли прийшла на консультацію. З першим чоловіком я прожила 18 років, і у нас не було діток. А з теперішнім чоловіком ми живемо в цивільному шлюбі, не розписувалися. Через три місяці від початку війни я прийшла на обстеження до лікаря-гінеколога. Мені спочатку сказали, що у мене буде двійня, а потім додали “зачекайте-зачекайте” і “знайшли” ще одного хлопчика – “у вас буде трійня”, – згадує, посміхаючись, Ірина Жайворонок.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вона пригадує, як від новини по щоках покотилися сльози радості. Всю вагітність жінка провела в Києві. Каже що нікуди не їздила, а коли лунала повітряна тривога, йшла до укриття. Вона додає, що безмежно вірить нашим воїнам, ППО і ЗСУ. Столиця набагато безпечніша, ніж інші регіони, де поруч тривають активні бойові дії.

“Спочатку я переживала: що ж буде? В країні війна, постійні ракетні обстріли, а я з трьома дітьми… Але потім заспокоїлася, взяла себе в руки. Бо ж це мої синочки, мої козаки і захисники! З такими думками і жила весь час, коли виношувала своїх діток. Зараз хлопчики в реанімації, бо народилися раніше потрібного часу. Було два ракетні удари по Києву до Нового року, коли по місту сильно гатили ракетами. Можливо, я сильно злякалася цього… Дітки мали пізніше народитися, а вийшло так, як вийшло. Хлопчики мої не захотіли чекати, а вирішили виходити – захищати маму”, – розповідає сайту ТСН.ua Ірина Жайворонок.

Жінці робили кесарів розтин. Хлопчики народились в ніч з 31 грудня на 1 січня. О 2:45 народився перший, о 2:46 другий і о 2:47 – третій.

“Коли я народжувала, то чула гул літаків, які пролітали над пологовим будинком №5. Але я вірила в наших хлопців та ЗСУ, їхній потужний захист. Я народжувала діток не в підвалі, а в хороших умовах. Дуже вдячна працівникам медичного закладу за все, що вони для нас зробили і продовжують робити. Низький їм уклін”, – додає мама трійні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...