facebook

“Тихо спи, без тривог, друже”: у Бахмуті героїчно поліг учасник Революції гідності та батько п’ятьох дітей (ФОТО)

2 січня у Бахмуті загинув громадський діяч, член Спілки української молоді та майданівець Олег Юрченко. Він був батьком п’ятьох дітей, четверо з яких неповнолітні.

Як інформує “ТСН”, про це повідомив екскерівник Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

“Загинув Олег Юрченко. Один з тих, кого з певністю можна причислити до найкращих українців. Він був (як важко писати в минулому часі) розумним, сильним, відважним. Без таких як Олег важко буде піднімати країну після перемоги у війні”, – зазначив він.

Про смерть українського активіста повідомив і голова Крайової Пластової Ради Юрій Юзич.

“В юності – морський піхотинець. Багаторічний активіст СУМ в Україні, адміністратор відомого дому на “ярвалі”. Співорганізатор гри “Джура”, де був найкращим бунчужним. Активіст всіх можливих наших революцій і Майданів. Відзначений державним Орденом за мужність”, – йдеться у його дописі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами Юрія Юзича, Олег очолював “один із найскладніших районів” Луганської області, де самовіддано працював над його українізацією.

“Він міг спокійно поїхати за кордон. Але поїхав на фронт. І загинув, як сумівець-воїн про якого співає СУМ у своєму славні. Тихо спи, без тривог, друже”, – висловився Юзич.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...