facebook

Данілов про обмін Медведчука: якщо буде, то із залученням третьої сторони

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов допустив можливість обміну нардепа Віктора Медведчука. Він уточнив, що якщо це і станеться, то тільки із залученням третьої сторони.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Данілова в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“Не вважайте нас такими людьми, які дозволять і кума (Путіну – ред.) отримати, і Маріуполь знищити. Довіри немає. Якщо це відбуватиметься, це відбуватиметься, можливо, із залученням третьої сторони”, – сказав Данілов про можливість обміну Медведчука.

Секретар РНБО додав, що росіяни часто забувають виконувати свої зобов’язання. За його словами, Москві вже ніхто не довіряє.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Якщо це відбуватиметься (обмін – ред.), то це буде ретельно відпрацьовано. Але потрібно дочекатися, чи потрібен Медведчук Путіну і Росії. Відповіді на це питання ми поки не отримали”, – підсумував Данілов.

Перспективи обміну

Президент України Володимир Зеленський одразу після затримання Медведчука запропонував його обміняти. Обмін Медведчука на захисників Маріуполя є єдиним прийнятним для України, вважає український політолог Володимир Фесенко.

“Думаю, те, що озвучив Медведчук, було узгоджено з нашою стороною. Чи погодиться Путін на це? Я так розумію, що одна з параноїдальних ідей Путіна, пов’язаних з “денацифікацією”, це знищення бійців Азова, які зараз перебувають у Маріуполі. Тому Путін може на такий сценарій не погодитися. Ще одна проблема – вже українська – дискусія довкола подальшої долі Медведчука. Тут є дві протилежні позиції – використовувати Медведчука як козир у переговорах з Росією, зокрема в питаннях обміну, на наших бійців у Маріуполі. Інша позиція дуже популярна, особливо в соцмережах, – Медведчука треба покарати. Не можна його обмінювати. Потрібно покарати. Показово. Як лідера проросійських сил в Україні, як головного зрадника, який значною мірою сприяв тому, що Росія почала війну проти України. Інша справа, що для цього потрібен час – для завершення слідчих дій та для судового процесу”, – вважає Фесенко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...