facebook

Батьки строковиків розповіли про загибель синів на крейсері Москва

Батьки кількох російських строковиків розповіли журналістам, що після загибелі крейсера Москва не можуть дізнатися від Міноборони РФ долю своїх дітей, які служили на ньому.

Житель Ялти Дмитро Шкребець, який першим повідомив про внесення сина-матроса до списку зниклих безвісти, у понеділок, 18 квітня, опублікував ще один пост у соціальній мережі Вконтакте.

За його словами, з ним зв’язалися сім’ї з Ялти, Алупки та Санкт-Петербурга, “у яких діти – теж зниклі безвісти, теж строковики”. “Сьогодні разом написали заяви у місцевому військкоматі, завтра вони будуть у військовому комісаріаті Сімферополя”, – написав Шкребець.

Видання Агентство 17 квітня знайшло ще один пост Вконтакте зі згадкою зниклого безвісти військовослужбовця з крейсера Москва. Про це написала мешканка Петербурга Уляна Тарасова. Цей пост тепер вилучено.

Монолог ще однієї жінки, чий син, за її словами, був строковиком на Москві, опублікувало видання Нова газета – Європа. Її син зв’язався з нею наступного дня після загибелі крейсера та розповів, що корабель був підбитий ракетами. “Загинуло близько сорока осіб. Кілька людей зникли безвісти. І дуже багато поранених”, – переказує вона розповідь сина.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Журналісти проекту Схеми Радіо Свобода зв’язалися із дружиною 41-річного мічмана Івана Вахрушева, який служив на Москві. Вона розповіла їм, що про смерть чоловіка дізналася від командування. За її словами, безвісти зникли 27 членів екіпажу крейсера.

Напередодні, 17 квітня, Дмитро Шкребець написав на своїй сторінці Вконтакте, що його син Єгор проходив строкову службу на крейсері Москва. За словами Дмитра, про зникнення сина йому розповів “командир крейсера”, який потім перестав виходити на зв’язок.

На службу Єгор Шкребець, за словами батька, був призваний у липні 2021 року і на крейсері Москва був корабельним коком. Радіо Свобода виявило згадку кока Єгора Шкребця у грудневому номері газети Балтійського флоту Страж Балтики. На фотографії у статті зображено того ж молодого чоловіка, що й у посту Дмитра Шкребця.

Його дружина розповіла виданню The Insider, що вони безуспішно намагалися дізнатися про долю сина у військовій частині та у місцевому відділенні ФСБ. “Ми поїхали в частину, у частині вийшов командир, руками розвів і каже: “Нічого вам не скажу”. Я говорю: “Де мій син?” – а він: “Ну, в морі десь”. Чоловік почав обурюватися: Що значить у морі? А ти де був?” – “А я взагалі був не там”. “Ці командири не були на кораблі”, – розповіла вона.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...