facebook

В Україну почали тоннами завозити заражені фрукти

З Туреччини до нас хлинули мандарини, апельсини і лимони з середземноморською плодовою мухою

В Україні почали частіше виявляти середземноморську плодову муху в імпортних фруктах.

1n179

Як розповіли UBR.ua у Госпродпотребслужбе, комаха може представляти серйозну небезпеку для продовольчої безпеки країни, оскільки є многоядным шкідником (пошкоджує велика кількість видів рослин).

Так, 17 січня 2017 року при проведенні фітосанітарного контролю в Одеській області в СФК “Іллічівськ” (поромний) у вантажі мандаринів, апельсинів і лимонів вагою 88,25 тонн, 136,45 тонн і 48,4 тонни відповідно виявили до цього був відсутній в Україні карантинний організм — середземноморська плодова муха.
Тут же, 21 січня, шкідник знову був виявлений в турецьких мандаринах і грейпфрутах загальною вагою майже 100 тонн. Товар повернули назад.

Днем раніше в Одеській обл. (СФК “Одеський морський торговельний порт”) шкідник попався в партіях бананів з Еквадору та Коста-Ріки загальною вагою майже 70 тонн. Вантаж затриманий.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

І, нарешті, 24 січня у Київській обл. на прикордонному посту “Східний термінал” знову виявили шкідливу муху в 9,5 тоннах турецьких апельсинів. Товар також затриманий, будуть проведені відповідні фітосанітарні заходи.

“Щоб не допускати подібних випадків, країнам-експортерам були відправлені нотификационные повідомлення про невідповідність вантажів фітосанітарним вимогам України”, — відзначили в Госпродпотребслужбе

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...