facebook

Закохану жінку добровільно заживо поховали з померлим чоловіком

Чоловіка та жінку знайшли разом в давній могилі. Особливістю поховання є те, що жінку поклали в труну ще живою разом з мертвим чоловіком.

Про це днями написали в спільноті Archeology & Civilizations.

Пара – з доісторичної Висоцької – або Висоцького Культури, знайшли проховання біля с. Петриків біля Тернополя.

Микола Бандрівський, який проводив дослідження “поховання люблячої пари”, сказав: “Це унікальне поховання, чоловік і жінка лежать там, міцно обіймаючи один одного. Обидва обличчя дивилися одне на одного, їхні чола торкалися. Жінка лежала на спині, правою рукою ніжно обіймала чоловіка, зап’ястя лежала на правому плечі. Ноги жінки були зігнуті в колінах – лежачи на верхівці чоловічих розтягнутих ніг. Обидві мертві люди були одягнуті в бронзові прикраси, а біля голів були розміщені деякі гончарні вироби – миска, баночка та три загончики”.

Могилі – орієнтовно 3 тис. років. Жінку добровільно поховали живою, щоб супроводжувати чоловіка на той світ, вважають археологи. Фахівці з аутопсії кажуть, що не можна було б розмістити тіло жінки в таке любляче положення, якби вона вже була мертвою. Експерти кажуть, що ймовірно, жінка обрала померти та бути похованою разом з чоловіком.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вони вважають, що вона могла випити отруту, коли залізла в могилу і обійняла свого коханого.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...