facebook

Імовірність нападу Білорусі на Львів зберігається – військовий експерт

Білорусь проводить позапланову перевірку сил ССО біля кордону з Україною. Напад на Львів та Волинь з боку Білорусі можливий на 50 відсотків.

Про це заявив в ефірі Всеукраїнського інформаційного телемарафону військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, ймовірність нападу на Україну з боку Білорусі зберігається 50 на 50. Слова Лукашенка про те, що він не вступатиме у цю війну, розходяться з рухом військ.

“Я повернувся б до оцінки достовірності цього 50 на 50. Тому що війська все ж таки висуваються до нашого кордону, особливо сили спеціальних операцій і займають там оперативні райони. Заяви Лукашенка в один бік, а війська йдуть у наш бік. Тому не треба нехтувати цим фактором та бути готовим до зустрічі білоруської армії”, – сказав він.

За оцінками військового експерта, ймовірність ескалації на заході та півночі України можлива у найближчий тиждень чи кілька тижнів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Коли російські війська почнуть видихатися на Ізюмському напрямку, тоді Путіну потрібно буде чимось заповнювати оперативну паузу, поки він збиратиме чергові резерви для введення в Україну. Це буде найнапруженіший і найнебезпечніший період”, – пояснив він.

Щодо загрози у напрямку невизнаного Придністров’я, то тут усе залежатиме від ситуації на острові Зміїний. Це місце стало опорним пунктом реалізації спроб просування російських військ.

“Якщо ми вогневим контролем утримуватимемо острів, щоб там не розмістилися російські засоби протиповітряної оборони, тоді у нас буде контрольована ситуація і в Бессарабії та в Одеській області”, – сказав Жданов.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...