facebook

В Україні хочуть створити ракетні війська як окремий вид

Понад 30 депутатів Верховної Ради пропонують створити в Україні ракетні війська та артилерію як окремий рід військ.
Про це йдеться у законопроекті № 7339 “Про внесення змін до Закону “Про Збройні Сили України” щодо уточнення структури Збройних Сил України, передають Українськi Новини.

Відповідно до законопроекту, Збройні Сили України мають таку загальну структуру: окремі роди військ Збройних Сил України – Ракетні війська та артилерія, Десантно-штурмові війська, Війська зв’язку та кібербезпеки.

У чинному законодавстві, ракетні війська як окремий рід відсутні.

Автори законопроекту зазначають, що бойові дії на території України показали високу ефективність застосування ракетних та артилерійських формувань та підрозділів.

У сучасних умовах ведення війни цей рід військ є визначальним задля досягнення стратегічного успіху у театрі військових дій.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Закон “Про Збройні Сили України” визначає структуру Збройних сил України, однак, серед її складових відсутній такий окремий рід військ як ракетні війська та артилерія, що негативно впливає на перебіг та результати виконання поставлених перед Збройними Силами України завдань щодо захисту суверенітету та територіальної цілісності держави.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...