facebook

Медведчук дав свідчення проти Порошенка – СБУ

Лідер ОПЗЖ та кум путіна Віктор Медведчук, якого сьогодні підозрюють в держзраді, розповів про причетність п’ятого президента Петра Порошенка до виведення з держвласності країни частини магістрального нафтопродуктопроводу “Самара – Західний напрямок”, аби далі прокачувати через нього дизельне паливо, і закупівлі вугілля в “Л/ДНР”.

СБУ, цитуючи затриманого, повідомляє, що на той час Порошенко не лише звернувся до Медведчука з проханням сконтактувати його з керівництвом рф, а й забезпечив прийняття необхідних рішень в усіх українських інстанціях.

“Щоб цей трубопровід став приватною власністю, а по факту – власністю самого Порошенка, необхідно було виконати низку дій… Суди, прокуратура, Антимонопольний комітет, Фонд держмайна – всі вони приймали рішення, звісно, необхідні для особистих інтересів президента Порошенка”, – повідомив Медведчук, додаючи, що саме на прохання п’ятого президента він займався питанням трубопроводу.

Зазначається, що за рік роботи “Самара – Західний напрямок” заробив для його власників вдвічі більше коштів, ніж було вкладено в його викуп – до 42 млн доларів США. Прокачку дизелю припинилася з травня 2019 року – тоді Порошенко програв вибори та залишив посаду президента України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, Медведчук розповів деталі налагодження у 2014-2015 роках механізму закупівлі вугілля для потреб енергетики України на тимчасово окупованих територіях так званих “Л/ДНР”, практично – у ватажків бойовиків.

“У цьому була задіяна фактично вся верхівка державного апарату, починаючи з президента і закінчуючи міністрами, правоохоронцями і тими, хто безпосередньо реалізовував цю схему”, – пояснив затриманий.

За словами СБУ, Медведчук назвав конкретні прізвища високопосадовців, причетних до завдання шкоди інтересам України. Це колишні урядовці, екскерівництво Нацбанку, депутати і представники правоохоронних структур.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...