facebook

Окупанти зґвалтували 6-місячну дівчинку та дворічних близнюків на Херсонщині: нові шокуючі дані

На окупованих українських територіях російські окупанти коять шокуючі злочини проти мирного населення. Сексуальне насильство, зокрема стосовно дітей, рашисти перетворили на тактику ведення війни, ці злочини вони вчиняють масово і з вражальною жорстокістю.

Окупанти зґвалтували 6-місячну дівчинку та дворічних близнюків на Херсонщині: нові шокуючі дані

На Херсонщині жертвами зґвалтування російськими нелюдами стали дворічні хлопчики-близнюки, 6-місячне маля та дівчатка 12 та 15 років. Про це повідомила українська омбудсменка Людмила Денісова.

За її словами, РФ використовує зґвалтування та сексуальне насильство в інших формах як тактику ведення війни, систематично, повсюдно і з вражаючою жорстокістю. Тільки за останню добу на телефонну лінію психологічної допомоги Уповноваженого надійшли повідомлення з Олександрівки Херсонської області про злочини рашистів стосовно українських дітей. Із дозволу постраждалих Денісова розповіла про звірства окупантів.

“Двоє дівчаток 12 та 15 років зґвалтовані рашистами. Дівчинка, 6 місяців, росіяни ґвалтували чайною ложкою. Двоє хлопчиків-близнюків дворічного віку разом із мамою були вдома. Увірвалися 5 рашистів, один тримав матір, решта по двоє ґвалтували малюків орально та анально. Діти загинули від отриманих розривів та втрати крові. Трирічного хлопчика на очах у матері зґвалтували два рашисти, від отриманих травм дитина померла”, – переказала Денісова шокуючі розповіді українців із Херсонщини про звірства окупантів.

Омбудсменка нагадала, що сексуальне насильство заборонене не тільки національними кримінальними кодексами, а й є порушенням статті 27 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року. Тобто є одним із найтяжчих воєнних злочинів, а також однією зі складових геноциду.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Прошу заступника генерального секретаря ООН – спеціального представника з питань сексуального насильства в умовах конфлікту Прамілу Паттен у межах свого мандата ініціювати проведення відповідними органами рф розслідування цих фактів та притягнення до відповідальності винних осіб, а також вжиття заходів для запобігання вчиненню сексуального насильства російськими військами”, – закликала Денісова.

Вона також звернулася до світової спільноти із закликом запроваджувати персональні санкції проти політичних лідерів, військових командувачів Росії та виконавців цих страшних злочинів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...