facebook

Під час виконання бойового завдання загинув комбат Киричук. Фото Героя

У боях за Україну з російськими загарбниками 22 травня загинув український воїн, командир 13-го мотопіхотного батальйону 58-ї бригади Максим Киричук. Він із 2014 року захищав рідну землю і загинув під час контрнаступу на окупантів на одному з найгарячіших напрямків російсько-української війни.

Під час виконання бойового завдання загинув комбат Киричук. Фото Героя

Воїн мріяв побудувати просторий будинок для своєї родини і об’їхати всю Україну – і віддав життя за те, аби інші українці могли здійснити власні мрії після перемоги над Росією. Про природженого воїна та безстрашного командира розповів міський голова Шостки Микола Нога.

 

“22 травня, під час виконання бойових завдань, загинув Максим Киричук – командир мотопіхотного батальйону. Його смерть стала страшною і непоправною втратою не тільки для родичів і близьких, але й для всієї України”, – зазначив мер Шостки.

Майор Максим Юрійович Киричук народився 23 березня 1989 року у смт Борова Харківської області. Відслуживши строкову службу, він вступив до Львівського інституту сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного національного університету “Львівська політехніка”, який у вересні 2009 року набув статусу Академії сухопутних військ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Із 2014 року військовий захищав Україну від російської агресії. За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі був удостоєний ордена “Богдана Хмельницького” III ступеня.

“За буремні часи війни побував у багатьох гарячих точках фронту. Пройшов Дебальцеве, Авдіївку, Слов’янськ. Із 2016 року був призначений командиром мінометної батареї в одному з батальйонів, а у 2017-му обійняв посаду заступника командира батальйону з озброєння. На фронті зустрів своє справжнє кохання, а згодом народився маленький син Кирил”, – розповів мер Шостки.

У березні 2021 року Максим Киричук став командиром 13-го батальйону 58-ї окремої механізованої бригади. З рідним батальйоном воїн пішов у свій останній бій: він очолив контрнаступ на російських окупантів на одній із найнебезпечніших ділянок фронту.

“Ми згадуємо Максима Киричука як людину щиру та щедру, яка вміла цінувати життя і не втрачала надії в найскладніших обставинах. Він обожнював спорт – футбол і біг, із насолодою вирушав на рибалку. Вмів готувати і мав цілу низку “фірмових” рецептів. Запросто міг самотужки зварити борщу і нагодувати бойових побратимів. Коли випадала вільна хвилина, мріяв про те, як побудує просторий і затишний дім та запросить на гостини родичів і друзів. Хотів після війни здійснити “всеукраїнську подорож” і відвідати всіх-всіх рідних, яких дуже любив”, – написав міський голова Шостки.

За словами Миколи Ноги, майор Киричук був безстрашним і завжди казав лише правду.

“Був дуже людяний і чесний, хвилювався за кожного солдата. Посеред воєнного пекла Максим Киричук не злякався і не сховався за спини підлеглих, а першим вийшов на передову. Вічна пам’ять вам, шляхетний командире воїнів Світла! Ви – приклад для кожного солдата і військового керівника, приклад для кожного з нас. Як треба любити Україну та боротися за неї”, – написав Микола Нога.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...