facebook

В боях під Бахмутом загинув чемпіон України з хокею Олександр Хміль

Війна, яку розв’язала Росія на території нашої держави, забрала життя ще одного героя України. Ворожа куля не оминула Олександра Хміля.

Спортсмен віддав своє життя за волю України 12-го травня під час бойового завдання під Бахмутом на Донеччині. Олександр свого часу добився великих висот у хокеї.

Олександр Хміль був на війні з перших днів повномасштабного вторгнення. Спершу хокеїст захищав українську столицю у загоні київської територіальної оборони. Згодом ж у статусі військослужбовця Збройних сил України виконував бойові завдання в гарячих точках у інших регіонах, зокрема, під Бахмутом.

Кар’єра Олександра Хміля
На професійному рівні Олександр почав виступати з 1997-го року в складі київського Беркута. Взагалі гравецька кар’єра Хміля тривала 18 років. Він виступав за низку українських колективів, зокрема, столичних, таких як: Сокіл, Крижинку, Київ. київські АТЕК, Беркут, Компаньйон, Поділ, а також Дніпровських Вовків та Галицьких Левів.

У 2007-му році Хміль став чемпіоном України в складі АТЕКа, в 2005-му він став срібним призером національного чемпіонату з Дніпровськими Вовками, а в 2006-му і 2009-му роках вигравав бронзу. У 1998-му та 2000-му Хміль представляв Україну на юнацькому чемпіонаті світу. В 2005-му Олександр у лавах студентської збірної України виступав на Всесвітній універсіаді.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Після завершення гравецької кар’єри Олександр продовжував виступати на аматорському рівні за київські Автомобіліст і Спарту, а також працював головним тренером у столичному Рапіді, рідних для нього броварських Вовках та жіночій Україночці.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...