facebook

“Хвороба у воді”: в Азовському морі почався масовий мор риби та дельфінів (фото)

В Азовському морі почала вмирати риба – акваторія на межі повного знищення. У Маріуполі на пляжі викидає дельфінів та інших морських мешканців.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

У середині травня він уже повідомляв, що Азовське море перебуває під загрозою повного вимирання. Через щоденні обстріли заводу “Азовсталь” у Маріуполі оккупанти могли пошкодити технічну споруду, яка стримує десятки тисяч тонн концентрованого розчину сірководню. Витік цієї рідини повністю вб’є флору та фауну Азовського моря. Далі небезпечні речовини можуть потрапити до Чорного та Середземного моря.

Вже 2 червня в акваторії Азовського моря маріупольці зафіксували початок мору риби. Зокрема, дельфінів.

“Такі явища притаманні Азову в період аномальної спеки в липні. З урахуванням температури та сезону початок мору риби може свідчити про наявність хвороби у морській воді. Море на сьогоднішній день одне з небагатьох місць гігієни для маріупольців, тому загроза перестала бути лише попередженням”, – повідомив Андрющенко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Також він опублікував фото з вулиць та дворів багатоповерхівок Маріуполя, на яких величезними горами лежить сміття. Одне з таких стихійних звалищ зафіксовано за адресою пр. Металургів 182.

“Окупанти фактично звозять і вивалюють сміття серед будівель. Наслідки з урахуванням погоди зрозумілі – сморід, гноєння, розтікання по вулицях. Цікава деталь – звалище облаштовано за 100 метрів від гуманітарного штабу Єдиної Росії”, – написав радник мера Маріуполя.

Уся ця отрута від сміття з легкістю може потрапити у водогін і море. Тому питання спалаху епідемії стають питанням тижнів, а то й днів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...