facebook

Путін поставив нові терміни щодо захоплення Бахмута

Перед командуванням окупаційних сил поставлено завдання закрити питання з Бахмутом до Великодня, тобто – до 16 квітня, розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, пише Уніан.

“Черговий часовий ліміт, який не витягують “Вагнера”, як і в цілому не витягають бої в місті. Тому ухвалено рішення – питання буде закривати десантура”, – написав експерт.

За його словами, в місті починають превалювати підрозділи 51-го і 137-го ПДП 106-й ВПД РФ, 57-й ОМСБр, а так само з’являються бійці з 98-й ВПД РФ, які розміщувалися тиждень тому північніше, ближче до Кремінної, але їх частково стягнули сюди.

“Звичайно, Пригожина така розстановка не радує, але він буде традиційно заявляти про те, що в Бахмуті все “вирішують” саме “Вагнера”. Хоча вони вже практично нічого не вирішують з кінця грудня 2022 року, коли “продавець хот-догів” (Пригожин – УНІАН) не виконав обіцяного – не подарував Путіну Бахмут на Новий рік”, – додав Коваленко.

Наразі, за словами Коваленка, запеклі бої тривають за вулицю Чайковського. Це обумовлено тим, що вулиця Чайковського є фактично міським продовженням “дороги життя” 0504″: “Сюди і на залізничні шляхи окупанти не шкодують кидати все, що у них є, а особливо не шкодують першими рядами посилати “вагнерят”, за яким вже і просувається десантура”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Але і тут не все успішно, зазначив експерт. “Перші ряди напорюються на позиції ЗСУ, втягуються у міські бої, а друга лінія опиняється під артилерійським і мінометним вогнем. За останні дві доби інтенсивність вогневого впливу з нашого боку зросла. З огляду на простреленість локацій зросла і ефективність анігіляції”, – пояснив він.

Коваленко підкреслив, що оборона Бахмута “вибудувана так, що зараз у росіян немає фізичної можливості реалізувати взяття міста в оперативне або тактичне оточення”: “Маючи вогневий контроль над артеріями 0506 і 0504, вони не мають над ними фізичного контролю”.

Оборонні дії міста тривають під контролем ЗСУ. Саме ЗСУ нав’язують темп переважаючому противнику, для якого головне – не пропустити чергові поставлені терміни, наголосив Коваленко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...