facebook

Українцям будуть роздавати повістки навіть на курортах: деталі

В Україні активізували роздачу повісток, при чому вручати “запрошення” у військкомат можуть абсолютно скрізь, у тому числі і на курортах. Законодавство не визначає місця вручення повісток, тому її можна отримати будь-де – на блокпостах, за місцем роботи, проживання, в будь-якому громадському місці.

Про це розповів начальник Львівського обласного ТЦК Олександр Тищенко, пише Апостроф.

Днями у соцмережах з’явилася інформація про вручення повісток на гірськолижному курорті біля смт. Славське Львівської області. Хоча це викликало обурення громадськості, така практика – не суперечить закону.

Тищенко наголосив, що вручати повістки може представник органу місцевого самоврядування, керівник підприємства, установи, організації, де працює військовозобов’язаний, управителі багатоквартирних будинків та безпосередньо посадові особи територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

“Що стосується вручення повісток на курорті – Львівська область не є винятком. У нас загальна мобілізація. Вручення повісток може відбуватися будь-де. Скільки було вручено повісток на курорті – це конфіденційна інформація, ми не маємо права цього розголошувати. Повістки вручаються не для того, щоб людина йшла одразу воювати, а для уточнення облікових даних – щоб особа повідомила нам про свій сімейний стан, стан здоров’я та інше”, – пояснив начальник Львівського обласного ТЦК.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Майор ЗСУ Олександр Мельничук пояснив, що роздача повісток активізувалася у зв’язку з пошуком фахівців, на яких є запити у ЗСУ.

В Україні дев’ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...