facebook

Міністр оборони повідомив, коли Україна перейде в контрнаступ

Контрнаступ України може розпочатися протягом двох місяців.

Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю виданню “Бабель”, пише Суспільне.

Україні потрібні потужні броньовані системи — Marder, Bradley, Stryker — для захисту екіпажів, а також сучасні танки, щоб проривати лінію оборони росіян і розгорнути контрнаступ, пояснив Резніков. За його словами, підготовка танкових екіпажів передбачає злагодженість підрозділів, по суті це штурмові завдання. Це забере якийсь час.

“Давайте брати реальні терміни — до двох місяців, коли механіки знатимуть як керувати, артилеристи — як стріляти, командири екіпажів — як давати завдання, а техніки — як обслуговувати. Ми маємо налагодити систему швидкого відновлення техніки прямо на місці, середнього — десь в Україні, а складного — за її межами”, — сказав міністр.

На уточнююче запитання журналістів Резніков відповів, що два місяці — це орієнтовні терміни. За його словами, мають бути сили та засоби реалізувати задум Генштабу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Друге — давайте не забувати про погодні умови. Наприклад, у лютому в росіян не спрацювала ставка на так званого “генерала мороза”. Вони думали, що можна піти в наступ колісною технікою. Нам зіграло на руку, що ґрунт і болота так і не промерзли. І тут питання — якою буде весна”, — сказав Резніков.

Він додав, що зараз Україна зосереджує зусилля на тому, щоб не дати росіянам успішно піти в наступ.

“Як будемо готові, вирішимо, коли йдемо в контрнаступ”, — сказав міністр.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...