facebook

Віцепрезидентка Європарламенту пропонує позбавити Угорщину права голосу в ЄС

На думку віцепрезидентки Європарламенту Катаріни Барлі, в Угорщині порушується верховенство права, а Будапешт використовує принцип одностайності в ЄС як засіб шантажу.
Віцепрезидентка Європарламенту закликала позбавити Угорщину права голосу в Європейському Союзі. Про це німецька депутатка від СДПН заявила в інтерв’ю MDR Aktuell, передає “Укрінформ”.

“Можливо, зараз вже настав час прискоритися з цієї процедурою (відповідно до статті 7 Угоди ЄС – ред.) і позбавити тимчасово Угорщину права голосу. Зараз у випадку з Угорщиною це (застосування принципу одностайності в ЄС – ред.) справді перетворилося на засіб шантажу”, — заявила Катаріна Барлі.

Віцепрезидентка Європарламенту вказала на те, що нині вже не можна говорити про якісь демократичні та конституційні умови в Угорщині, де прем’єр Віктор Орбан “частина за частиною повністю взяв країну в свої руки”.

Як відомо, угорська делегація 2 червня знову блокувала процес введення шостого пакета санкцій ЄС проти росії, виступивши з вимогою виключити російського патріарха кіріла (гундяєва), який є відвертим прихильником путіна та війни в Україні, з нового списку обмежень. Раніше Угорщина вимагала та отримала для себе виняток у нафтовому ембарго ЄС проти росії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...