facebook

Церковний календар на 6 червня – кому моляться віряни

Якому святому молитися 6 червня та кого вшановує церква, читайте в матеріалі ТСН.ua.

Яке свято 6 червня в церковному календарі
6 червня вшановують пам’ять преподобних Симеона Дивногорця та Микити Переяславського. Що нам відомо про цей день?

Церковний календар на 6 червня — день пам’яті преподобних Симеона Дивногорця та Микити Переяславського
У понеділок, 6 червня 2022 року, церква вшановує пам’ять преподобних Симеона Дивногорця та Микити Переяславського.

Преподобний Симеон народився 521 року в Антіохії в благочестивій родині. Його батько Іоан загинув під час землетрусу, тому хлопчика виховувала лише мати. В шестирічному віці Симеон пішов до пустелі і пробув там на самоті деякий час. Потім подався за волею Божою до Селевкії, а згодом – до монастиря. Ігуменом там був Іоан Стовпник. Почав маленький Симеон у всьому наслідувати ігумена. Сам став на стовп і постійно молився. Одного разу простояв на стовпі вісім років.

Диявол мучив юнака страшними спокусами, не даючи йому спокою ні вдень, ні вночі. Проте Симеон все пережив зі стійкістю і лише молився. Саме він пророкував смерть ігумена Іоана, а потім розповів про те, що перси спустошать Антіохію. Після 8 років на стовпі пішов преподобний на Дивну гору (над річкою Оронтом). Знайшов там собі високий камінь, побудував комірчину і почав там жити. Прожив він там до 70 років в святості та суровості. А після його смерті сталося чимало чудес.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Преподобний Микита Переяславський був великим грішником, працював завідувачем збірника податків, відрізнявся жорстокістю. Одного разу почув він слова пророка Ісаї про Бога, які сильно вразили Микиту. Пішов він тоді до монастиря і стояв три дні під його воротами, сповідуючи старі гріхи. Пізніше отримав від Господа дар зцілювати молитвою. Подвиги його приваблювали чимало ченців, а тому скоро на місці, де він мешкав, утворився цілий монастир.

Церковний календар на 6 червня: відео

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...