facebook

На заході України створили табір для військовополонених рф

До такої установи поміщають тих військовополонених, яких не планують обмінювати найближчим часом.
Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що в Україні створили табір для військовополонених із росії в одній із західних областей. Про це він повідомив в етері телемарафону, як пише Ліга.нет.

“Ми створили спеціальний табір для військовополонених на заході України, де утримуються ті військовополонені, щодо яких немає найближчих очікувань з обміну”, – повідомив Малюська.

За його словами, військових рф, які тільки потрапили в полон або в української сторони є плани їх обміняти, розміщують в установах Міністерства юстиції по всій території України.

Малюська описав рівень утримання військовополонених рф як “трохи краще, ніж утримання ув’язненого чи засудженого”: у них є доступ до представників Червоного Хреста, краще харчування та засоби гігієни.

Він додав, що українська сторона дотримується норм Женевських конвенцій і керується принципом, щоб у військовополонених рф не було жодних підстав звинувачувати нас у тортурах та воєнних злочинах.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також міністр юстиції додав, що росія утримує українських військовополонених у різних умовах – це може бути нейтральне ставлення у слідчих ізоляторах, але є і випадки тортур та неналежного ставлення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...