facebook

Ващук розповів, як “орки” розграбували його будинок у Гостомелі: забрали всі кубки та нагороди

Знаменитий український футболіст Владислав Ващук розповів, як російські окупанти розграбували його будинок в Гостомелі під Києвом, вкрали всі спортивні нагороди та завойовані кубки.

Колишній гравець збірної України, “Чорноморця” і “Динамо” (Київ), а нині тренер у футбольній школі, на початку повномасштабного вторгнення 2 тижні разом з сім’єю змушений був укриватися в підвалі від ворожих обстрілів. А за 3 дні після евакуації в його будинок увірвалися загарбники.

Про пережиту окупацію Гостомеля Ващук розповів в інтерв’ю італійській газеті La Reppublica.

Захисник і екс-капітан київського “Динамо” нещодавно повернувся в свій будинок, де навчився по звуку відрізняти постріл міномета від танка і про те, що довелося пережити йому і його дітям.

“Це було пекло”, – зізнається Ващук.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Російські солдати, що ввалилися в його будинок, взяли в “трофей” всі його спортивні нагороди – викрали призи за 8 перемог в чемпіонатах України, 6 кубків України та суперкубок.

“Пам’ять про мою кар’єру розграбована, і, можливо, перепродана”, – говорить знаменитий футболіст.

Російські окупанти розграбували будинок Владислава Ващука і забрали всі спортивні нагороди та кубки (фото: facebook.com/vashchukvlad)

У своєму Facebook Ващук також розповів, що рашисти викрали у нього Орден мужності 3-го ступеня, що в його двір заїхали 2 російських БТРи, а самі “орки” перевернули будинок і винесли все, що можна.

“Через три дні після того, як ми вийшли по гуманітарному коридору, в мій будинок з дружнім візитом заїхали “визволителі”… Про російську армію писати не буду, давно все ясно. Добре, що я встиг вивезти дітей. Пишу для тих, хто можливо досі, сидячи в безпеці десь за кордоном, відчуває ілюзії з приводу того, що буде можливість з кимось там порішати і у вас все буде ок. Ні. Не вийде. Вони прийшли сюди не домовлятися. І ми тут – дуже сильно змінилися. Ви собі уявити не можете як…

.Сьогодні у всіх нас тільки одне бажання – щоб наші ЗСУ якнайшвидше вичистили цю нечисть з нашої України! Щоб ті, ті хто прийшов сюди, на нашу землю, тільки вбивати і грабувати – були знищені, щоб наша земля була вільна. Кожен, хто зараз бореться з окупантами, знайте – з вами Бог! З вами – люди. Спасибі вам і низький уклін!” – писав Ващук наприкінці березня, коли українські воїни змусили окупантів покинути Київську область.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...