facebook

Росіяни масово скаржаться Путіну на Міноборони РФ та війну в Україні

Невдоволені батьки, дружини та інші родичі російських солдатів направляють скарги до Адміністрації президента Росії Володимира Путіна. З початку війни було надіслано вже 1,2 мільйона скарг на Міністерство оборони, з них майже 42 тисячі – на проблеми з пошуком зниклих родичів на війні з Україною.

Про це повідомляє видання “Важливі історії”.

За чотири місяці війни в Україні на Міноборони поскаржилися більше ніж за останні шість років – кожна четверта скарга. Найбільше скарг надійшло у квітні 2022 року – близько 624 тисяч.

Тільки таким шляхом родичі російських солдатів можуть отримати хоч якусь інформацію про своїх рідних та висловити невдоволення війною. Відповідно до законодавства РФ, “переслідування громадянина у зв’язку з його зверненням забороняється”.

Саме у квітні на фронті стався переломний момент, вважає політолог Іван Преображенський. Родичі перестали вірити в російську пропаганду і почали ставити питання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Рідні стали скаржитися на неякісну роботу військкоматів, пошук полонених і зниклих безвісти, службу за призовом та за контрактом або звільнення зі служби, виплати контрактникам, озброєння та загалом на війну.

Спочатку родичі зверталися до командування, потім до Міноборони, але коли там стали ігнорувати їхні скарги, дійшли до Адміністрації президента. Але експерти зазначають, що ці скарги навряд чи дадуть якихось результатів.

Згідно з аналізом даних скарг на Міноборони РФ з 2016 року Адміністрація президента відповіла лише на 3% від загальної кількості. Більше того, Путіну не повідомляють про ці скарги – бояться.

“Це людина, яка особисто відповідальна за війну, саме вона її і розв’язала. Скаржитися їй на неї ж – справа безглузда”, – підсумував Преображенський.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...