facebook

Прем’єр Італії запевнив, що Україна отримає допомогу на відновлення

Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі побував у зруйнованому Ірпені та сказав, що війна об’єднала людей.

Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі під час візиту до Ірпіня Київської області запевнив, що Україна отримає допомогу для відновлення зруйнованої під час воєнних дій інфраструктури. Про це повідомляє італійське видання Ansa.

“Це місце руйнування, але також і надії. Багато чого з того, що мені тут розповідали, стосувалося майбутнього та реконструкції. Війна об’єднала людей, тепер вони можуть робити те, що до війни було неможливо”, – сказав Драгі.

Драгі не був готовий говорити, чи знадобиться план Маршалла, сказавши, що про це йтиметься пізніше, і зазначив “просунутість” стадії оцінки руйнувань.

“Тут росіяни знищили будинки та дитячі садки. Все буде відновлено. Вони вже розпочали. Вони вже перебувають на дуже просунутій стадії оцінки”, – сказав прем’єр-міністр Італії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі прибули до України у четвер, 16 червня.

Нагадаємо, генеральний прокурор Ірина Венедіктова та прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан, який також зараз перебуває в Україні, побували у Харкові та оглянули місця військових злочинів РФ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...