facebook

Путін виступив на економічному форумі у Пітері: головні цитати про Україну

Путін звинуватив США у тому, що вони оголосили себе “посланцями Господа” та заявив, що війна в Україні відповідає статуту ООН. Ці та інші заяви президент Росії зробив під час Міжнародного економічного форуму у Пітері 17 червня.

За його словами, США не виконують жодних зобов’язань перед світом та не помічають, що у світі сформувалися нові лідери.

США та Європа втратить вплив у світі
“Сполучені Штати, проголосивши перемогу в Холодній війні, оголосили себе посланцями Господа на Землі. У них немає зобов’язань, а є тільки інтереси, причому ці інтереси оголошуються священними. Вони ніби не помічають, що за останні десятиліття на планеті сформувалися і все голосніше заявляють про себе нові центри. Вони мають право на захист національного суверенітету <…> Помилково думати, що час бурхливих змін вдасться пересидіти. І думати, що все буде, як і раніше. Не буде. Лідери багатьох держав перебувають у таких ілюзіях”, – заявив глава країни-агресора.

Крім того, за словами Путіна, в Європі буде розкол думки та єдності.

“Правлячі еліти Західних держав вважають, що їхнє домінування в глобальній економіці — величина незмінна, вічна. Вічного нічого не буває. Євросоюз остаточно втратив свій політичний суверенітет. А його еліти танцюють під чужу дудку, завдаючи шкоди власній економіці, власному бізнесу. Прямим наслідком європейських політиків стане посилення нерівності в їхніх країнах. Це розколюватиме їх суспільство”, – упевнений російський президент.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Путін упевнений, що це не наслідок війни в Україні, а результат недалекоглядної політики “Великої сімки”, безконтрольна емісія, різка інфляція, і все це посилив коронавірус.

Більше того, Путін, який править уже 22 роки, поскаржився, що вибори в Європі схожі на ширму. Нібито партії-близнюки змінюють одна одну, але суть залишається незмінною.

Війна в Україні

Путін не обійшов і чергових заяв про війну в Україні. За його словами, “спеціальна військова операція” відповідає статуту ООН. А окупанти разом із бойовиками “ЛДНР” захищають “наших людей” та “забезпечують безпеку нашої країни”.

Путін заявив, що Захід вів активне освоєння української території, накачуючи зброєю та радниками. Тому РФ була змушена реагувати першою, аби Україна у майбутньому не напала на неї.

“Сучасний світ проходить епоху кардинальних змін. Ламаються і дають збої міжнародні інститути, гарантії безпеки девальвуються. Захід принципово відмовився виконувати взяті на себе раніше зобов’язання. Досягти з ним будь-яких нових домовленостей виявилося просто неможливо. У ситуації, що склалася, на тлі зростаючих для нас ризиків і загроз рішення Росії про проведення “спеціальної військової операції” було вимушеним. Важким, безумовно, але вимушеним і необхідним. Це рішення суверенної країни, яка має безумовне право, засноване, до речі, на статуті ООН, відстоювати свою безпеку. Рішення, спрямоване на захист наших громадян, жителів республік Донбасу, які протягом 8 років піддавалися геноциду з боку київського режиму та неонацистів, які отримали повне заступництво заходу. Захід не лише прагнув реалізувати сценарій “антиросія”, але й вів активне військове освоєння української території”, – сказав президент РФ.

Також він зазначив, що на розвиток економіки та на благополуччя жителів окупованих територій Захід уваги не звертав, на відміну від Росії. Зате на створення плацдарму НАТО, спрямованого проти Росії, грошей не шкодували і не шкодують. Наприкінці фразу “всі завдання “спеціальної військової операції” будуть вирішені” зал зустрів оплесками.

Економіка Росії лише міцніє
Що стосується економіки Росії, то санкції “божевільні і бездумні” і аж ніяк не впливають на розвиток РФ. Захід не врахував, що економіка Росії змінилася.

“Плануючи свій економічний бліцкриг, Захід виходив з того, що наша економіка несамостійна. Але ігнорував реальні факти. Те, як змінилася наша країна за останні роки. Санкційні обмеження поставили перед країною багато завдань. Але вони відкривають перед Росією багато можливостей. Похмурі прогнози про майбутнє російської економіки не справдилися”, – сказав президент Росії.

Незважаючи на успіх російської економіки, Путін закликав бізнесменів не розвивати бізнес за кордоном, а інвестувати у порятунок вітчизняного. Усім, хто продовжить розвивати бізнес поза Росією, він погрожував втратою фінансів.

“Вдома краще. Хто не почув це посилання, втратив сотні мільйонів доларів. Наша країна має гігантський потенціал. Не наступайте на старі граблі, інвестуйте тут. Вкладайте у створення нових робочих місць. Підтримуйте школи, університети, культуру та спорт”, – резюмував Володимир Путін.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...