facebook

“Потяг на Пшемисль”: українців сколихнуло фото дівчинки, на яке не можна дивитися без сліз

Фото маленької дівчинки на вокзалі, яка покидає рідну домівку, сколихнуло і розчулило мережу.

Світлину зробив IT-вець і фотограф з Білорусі, який нині проживає в Одесі, Олександр Зенькович. І вона відразу розлетілася у Facebook та інших соціальних мережах.

“Потяг на Пшемисль”
Фото, на якому заплакана дівчинка тримає рученятами клітку з домашнім улюбленцем, притискаючи її до серця, Олександр назвав “Потяг на Пшемисль”.

Це натяк на те, як багато українців (у тому числі й дітей) покинули свої домівки й перебралися тимчасово до Польщі, рятуючись від російських окупантів.

“Буває, виходить така фотографія, якій потім неможливо знайти місце. У моїй стрічці немає такого простору, куди її можна органічно вписати. Все тому, що цьому фото немає місця в самому житті. Такого не повинно бути ніколи”, – написав у Facebook чоловік.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.



На фото не можливо дивитися без сліз

Це чуттєве фото запостив у своїй соцмережі й екс-уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба.

“Цю світлину автор назвав “Потяг на Пшемисль”. Це подорож не “до”, а “від”. Від війни й постійних вибухів, від зруйнованого будинку, від підвалу й бомбосховищ, від рідних, що нині на фронті боронять країну”, – коментує фото Кулеба.

“Мої молитви за те, щоб якомога швидше настав день, коли подорожі для українських дітей знову стануть радісними. Подорожі “до” щасливих моментів з мамою й татом, неймовірних відкриттів, цікавих музеїв та архітектурних пам’яток, парків з атракціонами й смачним морозивом”, – додає він.

У коментарях сотні українців зізнаються: на це фото без сліз не можна дивитися, бо “коли діти плачуть – серце завмирає”. А ще люди пишуть таке:

Сльози наших дітей не залишаться без потужної відповіді і ніколи не будуть прощені р*шистам
Дитячі сльози, скалічені долі дітей і дорослих, каліцтва, смерть і розруха – це те, що принесла Україні клята раша. Таке не можна ані забути, ані пробачити
Без сліз і болю не можливо дивитись на це! Молюсь, щоб Господь захистив наших дітей від війни, сирітства, страху та смерті
Не плач, мила дівчинко! Скоро, дуже скоро настане час розплати над орками! Горіти їм в пеклі за сльози, страждання наших діточок та нашого народу!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...