facebook

Рада повернула мита та ПДВ на імпорт та розмитнення авто

Верховна Рада вирішила повернути мита та оподаткування ПДВ на імпортні товари та розмитнення автомобілів. Оплату податку відновлять із наступного місяця. Про це на своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат від партії “Голос” Ярослав Железняк.

За законопроект №7418 проголосували одразу у двох читаннях. За це свій голос віддали 234 народні обранці. У ньому йдеться про відміну нульового розмитнення. Його, нагадаємо, запровадили до законопроекту №2142. Відповідно, при розмитненні транспортних засобів повернуться до схеми, яка діяла на початок повномасштабного вторгнення.

Автори законопроекту зазначили, що, на їхню думку, автомобілі – не є предметом першої необхідності. І вони не підлягають категорії товарів, які дозволяють економіці безперебійно працювати.

Міністр фінансів Сергій Марченко поділяє цю думку. Він переконаний, що повернення сплати податків позитивно вплине на економічний стан держави. А ще це дозволить наповнювати бюджет завдяки сплаті мит за ввезення автомобілів в Україну з-за кордону.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...