facebook

Російський солдат побив жінку, яка евакуювалася з Херсону

У Львові лікують 75-річну жінку із важкими травмами голови та переломом хребця. Тетяна Антонюк отримала ці травми, коли евакуювалася — її побив російський солдат за те, що попросила віддати її паспорт.
Про це повідомляє Суспільне.

Тетяна Антонюк евакуювалася з Херсону у травні. У будинок жінки влучив снаряд. Вона встигла зібрати лише тривожну сумку, її поклала на ґанку будинку. Тож коли їхало авто з незнайомцями, жінка вирішила евакуюватися. По дорозі авто зупинили російські солдати, на вигляд їм було до 30 років. Вони перевіряли машину та почали забирати у людей сумки.

“Здерли з мене сумку, забрали гаманець, там було немало грошей. Я подумала про те, що там у мене паспорт. Банківську картку ще можна відновити, а паспорт — складніше. Я простягнула руку і кажу, щоб віддав паспорт. І він мене почав бити. Потім і я його вдарила і він мені ще додав. Один раз вдарив ногою в спину, а так кулаками бив. Я коли впала, він з мене зняв кросівки, я побігла босоніж. Водій завів машину, поки вони дивилися сумки, ми втекли”, — згадує Тетяна Антонюк.

Коли авто дісталося до українського блокпоста жінці надали допомогу. Далі вона евакуювалася до Львова. У жінки перелом хребця.

“Спина боліла, але моя головна мета була — вирватися. Тут мене вже прийняли дівчата”, — пригадує пані Тетяна.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Жінка за професією — журналістка. Вона працювала журналістом під час війни в Афганістані. Потім їздила в зону АТО, як волонтер від Червоного Хреста, адже жила в Італії.

“Це жахливо, я була в Афганістані, під час АТО росіяни поводилися пристойніше. Ну так, крали, горілку, в магазини заходили, брали що хотіли. Такого звірства, насилля дітей, не було. А це щось страшне..Це не люди”, — каже Тетяна Антонюк.

У Львові Тетяні провели малоінвазивне втручання, розповідає лікар-хірург Андрій Козловський:

“До нас її доставили швидкою, проведені всі обстеження. Діагноз — перелом хребця. Зваживши клінічні дані, вирішили провести жінці вертебропластику — це новітнє лікування. Це дозволяє пацієнтів вертикалізуватися. Це малоінвазивне втручання під рентгеноконтролем, відбувається пункція хребця, минаючи нервові закінчення, по технології проводиться спеціальний кістковий цемент”.

Через 8 годин пацієнтку вертикалізували, після цього вона змогла себе обслуговувати. Для подальшого лікування жінку перевели у реабілітаційне відділення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...