facebook

Стефанчук повідомив, чию кандидатуру висунув на посаду нового омбудсмена

За словамо спікера парламенту, в зал буде вноситися кандидатура нардепа Лубінця.

Спікер парламенту Руслан Стефанчук підтвердив, що вніс пропозицію про призначення народного депутата Дмитра Лубінця на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини замість нещодавно звільненої Людмили Денісової.

Про це він сказав ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“Ви ж знаєте, що право на внесення має або ж голова Верховної Ради, або ж 118 народних депутатів. Тільки я реалізував своє право на висування кандидатури, тому ця кандидатура (Дмитра Лубинця – ред.) буде вноситися в зал”, – зазначив Стефанчук.

Хто такий Дмитро Лубінець?
Він є членом депутатської групи “За майбутнє”. У 2019 році до Верховної Ради 9 скликання потрапив як безпартійний самовисуванець за 60 округом (Донецька область). Він також був депутатом Ради попереднього скликання — від “Блоку Петра Порошенка”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як пише “Чесно”, у 2018-2019 роках Лубінець тричі кнопкодавив, а також був фігурантом антикорупційних розслідувань. У лютому 2016 року проросійського депутата Іллю Киву та Лубінця звинуватили в причетності до контрабанди з невизнаних “Л/ДНР”.

Також у “Чесно” зафіксували, що депутат не відобразив у звіті витрати на концерт співачки Ольги Полякової, яку він запросив до Волновахи.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...