facebook

Приазов’я обстрілюються! Понад десяток літаків у повітрі і важке озброєння

Калібр використаної зброї стає все потужнішим, а самі атаки – частішими. Неспокійною була ситуація впродовж декількох днів на приморській ділянці фронту ООС. Там у небі над морською акваторією курсували літаки, про це повідомляє ТСН

 

 

Окупанти біля Павлополя, Гнутового і Водяного кілька днів стріляють із важких 120-міліметрових мінометів, використання яких заборонене мінськими домовленостями. Снаряди падали і поблизу Лебединського, де вже встигли підзабути, як звучить війна. “Було два прильоти 82-х мін, два прильоти СПГ і АГСом попрацювали вони трохи”, – розповів військовослужбовець ЗСУ з позивним “Нік”.

Понад десяток ворожих атак упродовж доби! І, знову: важкі міни, керовані ракети, снайперський вогонь та відлуння розривів, що його добре чують мешканці прифронтових населених пунктів Приазов’я. Ситуація на приморській ділянці фронту, помітно загострилася. Мало того, у небі, над морською акваторією, декілька до самого обіду, мало не щоп’ятнадцять хвилин курсували – невідомі, швидкісні, й добре помітні за ясної погоди – повітряні борти.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На щастя, про обстріли прифронтових населених пунктів наразі не йдеться – війна точиться безпосередньо на передовій. У районі Павлополя напередодні знову вибухали снаряди з ворожих протитанкових і станкових гранатометів, щонайменше двічі прилітали протитанкові керовані ракети. Вибухами понівечило дерева та трохи пошкодило укріплення українських армійців, однак самі вони всі цілі та неушкоджені.

“Звичайно, є певні особливості, характеристики, що неможна сплутати пуски й політ ракети. Видно! Такі характерні яскраві плями”, – поділився враженнями позивний “Шах”.

У небі привертали увагу літаки, котрі кружляли над Азовом – у забороненій для польотів цивільної авіації зоні. За припущеннями, судна курсували над морем повітряним коридором зі сторони Росії у бік, ймовірно, окупованого Криму й у зворотному напрямку понад три години. Загалом журналісти нарахували більше десятка літаків.

Окрім того, в той же день, реактивні винищувачі Сил самооборони Японії перехопили 8 російських бойових літаків над побереж’ем Японії.

“Реактивні винищувачі Сил самооборони Японії були підняті в повітря і перехопили 4 бомбардувальники ВПС Росії Ту-95 і 4 винищувачі Су-35 над східним і західним узбережжям Японії”, – йдеться в повідомленні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...