facebook

Перехожі стрибали у воду: з’явилися відео з камер спостереження під час теракту в Кременчуці

Очевидці в шоці не знали куди ховатися.

З’явилися моторошні кадри з камер спостереження на околицях ТЦ Амстор, знищеного ракетним ударом рашистів.

На відео помітно, як після звуків вибуху, прохожий чоловік злякався й вирішив пірнути у водойму. З ним була дівчина, яка втекла чимдуж в протилежну сторону від вибуху.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також з іншого ракурсу помітний дідусь з онуком: вони швидко побігли ховатися за найближче дерево.

Як повідомляв УНІАН, 27 червня внаслідок ракетного обстрілу збройними силами РФ м. Кременчук Полтавської області повністю зруйновано торговий центр. Повідомлялось про 18 загиблих, десятки постраждалих.

Ракети Росія випустила з далеких бомбардувальників Ту-22М3. Літаки злетіли з аеродрому Шайковка, а пуски здійснювалися з Курської області. Зеленський назвав це одним з найбільш зухвалих терористичних актів в історії Європи.

У МВС України назвали кількість зниклих безвісти. Встановити особи загиблих дуже важко, адже тіла людей обгоріли – доведеться робити ДНК-експертизи.

“Аналітики Служби безпеки України та Національної поліції встановили, який саме полк (російської) авіації вчинив цей злочин. Вже є перші імена льотчиків, які злітали на Ту-22 та здійснили фатальні постріли”, – йдеться у повідомленні.

Прізвище Монастирський поки не назвав.

Тим часом у ЗМІ вже припустили, хто може бути винним у трагедії. Проект інформування та розслідуваньInformNapalm вважає, що ракети по ТЦ були випущені військовими, які служать у 52-му гвардійському важкому бомбардувальному авіаційному полку. Ця військова частина 33310 базується у селищі Шайківка Калузької області.

На озброєнні цього важкого бомбардувального авіаполку стоять саме ті Ту-22М3, які атакували ракетами Х-22 торговельний центр у Кременчуці.

Відомо, що командує 52 авіаполком полковник Олег Тимошин, який і несе безпосередню відповідальність за військові злочини, включаючи обстріл Кременчука та жертви серед мирних жителів.

Командиром авіаційного загону в/год 33310 є майор Олексій Іваненко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...