facebook

На війні загинули семеро захисників з Прикарпаття

У бою з окупантами загинули захисники з Івано-Франківщини.

Захищаючи волю і незалежність України у війні з російськими окупантами загинув 50-річний Бойчук Микола Омелянович, житель с.Коршів, боєць Коломийської «десятки» віддав життя за Україну. Про це повідомляють на сторінці Коршівської громади.

“Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати, проте світлі спогади про героя України завжди будуть сильнішими за смерть… Поділяємо ваше горе, сумуємо разом з вами, підтримуємо вас у годину скорботи. Нехай світла пам’ять про Миколу Омеляновича назавжди залишиться в серцях близьких та знайомих, а Бог подарує йому вічне життя та спокій. Без батька залишились діти”,- йдеться в дописі.

Про дату, час та місце поховання Героя України повідомлять згодом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Стало відомо також про загибель захисника з Брошнів Осади Назара Курташа. У середу 6 липня, Героя проведуть в останню путь. Парастас розпочнеться 5 липня о 21:00 у Брошнів-Осадському Народному домі. Похорон відбудеться завтра, 6 липня, об 11:00.

Про це в мережі повідомляє депутат Івано-Франківської облради Назарій Іванів.

Війна також забрала життя учасника АТО/ООС, депутата Ланчинської селищної ради, працівника апарату селищної ради – Кузьмина Романа Ярославовича. Про це в мережі повідомила голова селищної ради Надія Данилюк.

Герой народився в селищі Ланчин, Надвірнянського району. У 2015 був мобілізований та проходив службу у лавах 80- бригади до кінця 2016 року, пройшов разом із десантниками гарячі точки на Луганщині, зокрема Станиці Луганській. У 2017 році одружився, виховували двох малолітніх дітей. Член ВО”Свобода” з 2017 року. Двічі депутат Ланчинської селищної ради. В квітні пішов добровольцем у свою 80 – ту бригаду. Героїчно загинув в Луганській області.

У бою з окупантами загинув житель Вигодської територіальної громади Віталій Соф’як.

16 квітня чоловікові мало виповнитись 57 років. Проте свого дня народження він так і не зустрів. Загинув герой 6 березня 2022 року в бою з російським окупантом на території Запорізької області, передає Вигодська селищна рада.

Тіло Віталія Соф’яка поховано 16 березня в Запорізькій області, звідки забрати його на даний час неможливо, адже там досі ведуться бойові дії. Сподіваємось на якнайшвидше завершення бойових дій та повернення тіла нашого героя для перепоховання в рідній Вигодській громаді.

Зазначимо, що Віталій Соф’як ще в 2019 році підписав контракт про проходження служби в лавах Збройних Сил України. Вперше став на захист нашої держави на сході України в тому ж 2019 році, вдруге – у 2021 році. Коли розпочався повномасштабний наступ росії, військовий без вагань вирушив захищати країну, воював заради нашої незалежності, нашої свободи, існування нашої України.

Крім цього, сьогодні, 5 липня, попрощались з двома воїнами – старшим бойовим медиком Андрієм Біжиком та бійцем 10 гірсько-штурмової бригади Ігорем Коропецьким, повідомляє міський голова Руслан Марцінків.

Ігор Коропецький жив в Івано-Франківську. Чоловік був учасником бойових дій у зоні АТО/ООС. На початку повномасштабної війни він разом з побратимами став на захист України. Поховали бійців на Алеї Слави у Чукалівці.

Також сьогодні-завтра в Івано-Франківську прощатимуться з ще одним Героєм – 33-річним уродженцем Бурштина Михайлом Неспяком. У загиблого залишилась дружина та двоє синів, повідомляє депутат обласної ради Ігор Дебенко.

5 липня о 18:00 відбудеться панахида, а завтра, 6 липня, о 14:00 – похорон. Панахида та похорон відбудуться в Будинку смутку (вул. Ребета, 3),

Зокрема 6 липня о 15:30 – чин похорону у м. Бурштин, церква Св. Йосафата. Жителів Бурштинської територіальної громади просять вийти о 15:15 на центральну дорогу та гідно зустріти Героя.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...