facebook

Чому ППО важче збивати цілі вночі: у Повітряних силах пояснили

Вночі мобільним вогневим групам важко виявляти повітряні цілі.

Українська протиповітряна оборона (ППО) ефективно збиває ракети РФ, проте вночі це зробити важче.

Про це заявив речник Командування Повітряних сил України Юрій Ігнат сьогодні, 1 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ.

З його слів, денний час дозволяє ППО більш точно фіксувати цілі за рахунок візуальної прив’язки до них. Однак для комплексів, оснащених радарами, ціль може бути важче помітити, якщо вона опускається на низьку висоту, використовуючи русла річок або рельєф місцевості. Це ускладнює завдання ППО і може призвести до того, що ціль зникне з радарів.

Нічний час відіграє незначну роль для великих систем ППО, але може бути критичним для операторів ПЗРК, зенітних установок та мобільних вогневих груп, яким потрібно мати чіткіше уявлення про ціль.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Це пояснює, чому коефіцієнт збиття для таких ППО може бути нижчим, ніж для великих ППО, обладнаних радарами”, — сказав Ігнат.

Він також зазначив, що раніше противник використовував нічні удари іранськими дронами та завдавав ударів по інфраструктурі у різний час доби.

“Вони проводили розвідку, де є ППО, та завдавали ударів уже зранку. Зараз удари наносяться у різний час доби і можуть бути здійснені ракетами різних типів. Залишилася та ракета, яка є, і стратегічний запас ракет вичерпано. Виробництво у противника йтиме, але відновити запаси швидко не вийде”, — додав Ігнат.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...