facebook

Резніков про забезпечення снарядами: “Важлива не кількість, а якість”

Зараз ми розуміємо, що співвідношення на фронті використання снарядів не нашу користь. Росіяни використовують приблизно 20-25 тисяч снарядів на день, якщо рахувати всю лінію фронту.

Це та кількість, яку європейська промисловість виробляє за місяць. Ми використовуємо від 3 до 7 тисяч і це насправді режим економії.

Чи буде снарядів більше найближчим часом, розповів міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю журналісту ТСН Андрію Цаплієнку/

“Справа в тому, що це дійсно війна ресурсів. Ресурси у росіян величезні, вони були накопичені ще з часів Радянського Союзу. Ми точно знаємо, що вони використовують навіть склади з часів завершення Другої світової війни. Перше півріччя цієї частини відкритої війни, бо всі ми пам’ятаємо, що війна почалася в 2014 році, вона носила характер гібридної війни. Вони використовували на добу до 60 тисяч різного типу, різного калібру пострілів. Тому вони теж зменшили свої спроможності. Хоча і лінія фронту теж зменшилася. Ресурси у них не є нескінченними”, – наголосив Олексій Резніков.

За його словами, керівництво РФ бігало по інших країнах з “протянутою рукою”, щоб знайти шляхи постачання озброєння та техніки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Спроможність виготовляти — обмежена і у партнерів теж. Тому сьогодні ми ведемо перемовини з партнерами, щоб не просто отримувати будь-яку артилерію чи снаряди. Ми говоримо і ми це зробили навесні минулого року, почали переконувати і вже в травні отримали перші 155-міліметрові снаряди від американців. Це дає нам можливість компенсувати точною зброєю, більш якісною, більш технологічною цю прогалину. Тобто росіяни продовжують стріляти в системі залпового валу — 152-ими насипати 10 пострілів в одне місце. Наші мають можливість використовувати 2 постріли, навіть для контрбатарейної боротьби. Тому тут задача навіть не стільки в кількості, скільки в якості артилерії і відповідно пострілів”, – підкреслив Резніков.

Також він додав, що такий постріл коштує в рази більше.

“Звісно, обговорений контрнаступ з нашими партнерами і ми забезпечуємо Збройні сили України та сили оборони в тому числі пострілами, як для захисту фронту, так і накопичуються резерви для операцій по контрнаступу”, – зазначив Міністр оборони.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...