facebook

У Міноборони пояснили, чому Україні не підходить ізраїльський “Залізний купол”

Система ПРО “Залізний купол” не буде ефективна для України. Вона не розрахована на крилаті і балістичні ракети.
Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков під час бізнес-конференції на платформі Forbes.

“Ми всі знаємо приклад Ізраїлю, який досить непогано захищає небо. Всі ми знаємо назву “Залізний купол”, але навіть він не захищає на 100 відсотків. Ба більше, я був в Ізраїлі, спілкувався з їх виробниками, державними підприємствами. “Залізний купол” зроблений проти повільних на низьких висотах з легким ураженням ракет, зроблених по суті в гаражах. Від крилатих і балістичних ракет “Залізний купол” не захищає”, — підкреслив міністр.

За його словами, зараз Україні необхідно розвивати власну систему ППО або отримувати відповідне озброєння від західних партнерів.

Водночас Резніков додав, що в України вже вибудуваний захист власного неба. Тому окупанти боятися залітати на підконтрольну українській державі територію.

“Ворожі літаки в нашому небі вже не літають, тому що бояться і знають, що ми їх збиваємо. Вони використовують старі ракети Х-22, х-55 та інші. Агресор стріляє ними з території росії, з території білорусі, з акваторії Чорного і навіть Каспійського морів, з тимчасово окупованого українського Криму”, — розповів Резніков.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...