facebook

Батьки зможуть залишити дитину вдома: роз’яснення омбудсмена про навчання з 1 вересня

Навчання в Україні з 1 вересня планують проводити в очному режимі. Але деякі учні можуть вибрати дистанційну форму навчання.

Про це в інтерв’ю “Українській правді” розповів освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

За його словами, за обставин, що склалися, батьки мають право перевести дитину на дистанційну форму навчання.

“Слід зазначити, що здобуття освіти за дистанційною формою та організація освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання під час карантину, війни та інших причин – різні речі”, – пояснив Горбачов.

Нині в Україні деякі школи навчають дітей дистанційно. Таке рішення приймається педагогічною радою за умови, що для цього є все необхідне (інтернет, комп’ютер чи ноутбук тощо). Керівництво шкіл має дізнатися у батьків, скільки дітей навчатимуться в онлайн-режимі та після цього сплануватимуть освітній процес.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, при необхідності школи можуть організувати дистанційну форму навчання як окремий формат здобуття освіти.

“Наприклад, у школі очно працюють три класи певної паралелі 7-х класів у очному форматі та один клас у дистанційному форматі. Це дозволить вирішити питання як з організацією навчання, так і з оплатою праці вчителів”, – додав омбудсмен.

У деяких населених пунктах організовують “дистанційку” в одній школі міста, куди можуть перейти діти, які потребують такої форми навчання. У той же час учні, які навчатимуться очно, залишаються у своїх школах, пояснив Сергій Горбачов.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...