facebook

З 1 вересня відкриються не всі школи: Монастирський назвав умову

У зв’язку з воєнним станом у школах України затвердили нові заходи безпеки. Так, з 1 вересня прийняти школярів зможуть лише ті навчальні заклади, де обладнано укриття.

Про це в ефірі Всеукраїнського телемарафону повідомив Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

За його словами, до 1 вересня більшість шкіл встигнуть обладнати бомбосховища.

“Ми переконані, що до 1 вересня більшість шкіл, в яких планується розпочати навчання з 1 вересня, будуть облаштовані укриттями або укриття будуть поряд зі школою і туди діти зможуть швидко переміститися під час повітряної тривоги. Відповідальність тут місцевих органів влади, але Державна служба надзвичайних ситуацій чітко контролюватиме виконання цих вимог, і навчання розпочнеться там, де це дійсно буде безпечно”, – сказав він.

Монастирський додав, що ДСНС проводить перевірку на наявність укриттів не лише у школах, а й у дитсадках, вузах. Для укриттів підходять підвали або напівпідвальні приміщення із захисним пристроєм, світлом та туалетом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Говорячи про укриття – сьогодні триває перевірка Державною службою надзвичайних ситуацій у складі спільних комісій з органами місцевої влади та самоврядування всіх шкіл, які планують розпочати навчання офлайн з 1 вересня. Насамперед ми говоримо про тилові області – західну та частину центральної України, де багато внутрішньо переміщених осіб з дітьми, які підуть не до своїх рідних шкіл”, – сказав він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...