facebook

Розстріляв людей у ресторані та втік на Lexus: у Запоріжжі розгорівся скандал через рішення суду

У Запоріжжі суд відпустив додому власника охоронної компанії Сергія Литвиненка, який застрелив одну людину в ресторані, а другу поранив. Підозрюваний у тяжких злочинах майже рік ховався від поліції, а після затримання недовго просидів за ґратами: дивним чином його випустили із СІЗО.

стрілянина ресторан Аристократ Запоріжжя

Докладніше про резонансну справу читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Розстріл в “Аристократі”
Резонансне вбивство сталося 4 липня 2021 року в запорізькому ресторані “Аристократ”. Після конфлікту між відвідувачами виникла бійка, а потім один із них – 26-річний власник охоронної компанії “Аркада” – відкрив вогонь. Це сталося на очах багатьох свідків.

Із даних слідства відомо, що двоє чоловіків отримали поранення в груди. Один із них вижив і був госпіталізований, а другого врятувати не змогли – 29-річний Євген помер через пошкодження внутрішніх органів та гостру крововтрату – у такій ситуації рахунок іде на секунди.

Відразу після НП стрілець втік. Орієнтування поліції оперативно опублікували у Telegram-каналі “Це Запоріжжя”. У ньому були дані Сергія Литвиненка, а також зазначено, що чоловік може переміщатися чорним автомобілем Lexus із номерами АР 20-35 НХ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Орієнтування поліції на розшук підозрюваного Литвиненка

Вже наступного дня після вбивства було оголошено підозру, копію якої надіслали поштою за місцем проживання Литвиненка, а ще одну копію – його батькові. Проте підозрюваний причаївся – і Головне управління Нацполіції у Запорізькій області оголосило Сергія Литвиненка у розшук.

“Литвиненко майже рік переховувався. За деякими даними, весь цей час він жив у Дніпрі. Людина забезпечена, є запас “стійкості”. А майже через рік, на початку червня 2022-го, розшуковики його все ж таки затримали”, – поділилося джерело OBOZREVATEL.

За його словами, незважаючи на те, що фігуранти конфлікту в ресторані “Аристократ” далеко не ангели й нібито мали проблеми із законом, це нічого не змінює.

“Один загинув, другий був важко поранений. Мабуть, тому Литвиненко, розуміючи свої нерайдужні перспективи, і вирішив утекти”, – додало джерело.

Загиблий під час стрілянини у ресторані Євген із маленьким сином

Після затримання стрільця доправили до Запоріжжя, де заступник начальника слідчого відділу поліції №1 Запорізького районного управління поліції ГУНП у Запорізькій області за погодженням із процесуальним керівником клопотав перед судом про обрання запобіжного заходу Сергію Литвиненку у вигляді 60 днів утримання під вартою.

Така вимога була мотивована тим, що Литвиненка обґрунтовано підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України, а саме у вбивстві та закінченому замаху на вбивство.

Прокурор і слідчий на судовому засіданні підтримали клопотання, і суддя Соболєва з огляду на всі можливі ризики його задовольнила. Стрілець до 2 серпня 2022 року мав перебувати у слідчому ізоляторі – без права внесення застави.

Суд обрав запобіжний захід.

Несподіваний поворот
А трохи більше ніж за місяць спалахнув скандал. Вдова загиблого Євгена, яка тепер самотужки виховує маленького сина, на своїй сторінці в Instagram повідомила про те, що Литвиненко вже нібито перебуває на волі.

“Суддя Орджонікідзевського суду Крамаренко без відома правоохоронців, спільно з прокурором, обрала вбивці запобіжний захід – домашній арешт. Я як потерпіла була не в курсі щодо цієї ситуації, і на нинішній день у мене страх за себе та дитину, що вбивця на волі й може завдати нам шкоди. Схиляюся до того, що це заздалегідь спланована акція суду та прокуратури – й апеляційної скарги з боку останніх не буде. Звертаюся до всіх ЗМІ та керівництва корупціонерів розглянути таке неадекватне та незаконне рішення”, – написала Катерина.

Як з’ясував OBOZREVATEL, 18 липня 2022 року суддя Інна Крамаренко дійсно ухвалила рішення відпустити підозрюваного у тяжких злочинах додому.

В опублікованій в Єдиному реєстрі судових рішень ухвалі зазначено, що з клопотанням про зміну запобіжного заходу до суду звернувся адвокат підозрюваного Костянтин Кравець. І суддя Крамаренко дивним чином його задовольнила.

Суддя Крамаренко відпустила підозрюваного у тяжких злочинах додомуСуддя Крамаренко відпустила підозрюваного у тяжких злочинах додому

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...