facebook

Сексуальна освіта: в Україні з’явився серіал про статеве дозрівання

В Україні запускають кампанію із сексуальної освіти для підлітків. Проект реалізується фондом ООН у галузі народонаселення в Україні UNFPA та за підтримки Естонії, повідомляє “День за днем”.

З метою статевого виховання молоді було створено діджитальний анімаційний серіал “Пубертат”. У ньому головний герой переживає кризу підліткового віку та долає її виклики.

“Пубертат – і назва серіалу, і ім’я головного героя, що фігурує в кожному ролику. Кутастий, сором’язливий і дотепний, він не має гендера і статі і постійно змінює свою форму. Це персонаж, що відображає внутрішній світ дитини. Навіть не період – стан. Коли на все реагуєш гостро, коли хочеться луснути від злості, а вже за секунду перетворитися на невидимку. Ми всі були на цій емоційній гойдалці. Тому й відобразили всі коливання буквально”, – зазначає Оксана Гончар креативний директор агентства, спільно з яким розробили проект.

Кампанія стосуватиметься важливих тем, які перетинаються, але не обмежуються сексуальністю. Серед них — підліткові комплекси, тіло, гігієна, стосунки, медійна грамотність, безпека, ґендерна рівність, права та внутрішні переживання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначається, що сексуальний дебют в українських підлітків відбувається у 14,4 років у хлопців та у 15,1 років у дівчат. При цьому 23% підлітків, які вперше мають статеві контакти, не використовують контрацепцію.

У країнах, де сексуальну освіту приділяють значну увагу, ці показники нижчі: наприклад, у Данії, де сексуальне виховання починають із дитячого садка, лише 8% 15-річних дітей мають статевий контакт без контрацепції.

В Естонії значні суспільні зміни відбулися після того, як у 1990-х роках до шкільної програми було введено обов’язкову шкільну сексуальну освіту. Зокрема, зменшилася кількість випадків підліткової вагітності та зареєстрованих випадків ЗПСШ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...