facebook

«Євробачення-2023» відбудеться у Великій Британії від імені України

За Україною залишається місце у фіналі конкурсу.

Пісенний конкурс «Євробачення» у 2023 році відбудеться у Великій Британії від імені мовника країни, яка перемогла у 2022 році, — української телерадіокомпанії «Суспільне мовлення». Про це йдеться у заяві Європейської спілки радіомовлення і телебачення (EBU), передає Громадське.

Після рішення не організовувати «Євробачення-2023» в Україні (EBU) спільно з мовником-переможцем розглянула низку варіантів проведення наступного конкурсу. Зрештою цю можливість вирішили надати Великій Британії, яка на цьогорічному «Євробаченні» посіла друге місце.

Представники «Суспільного мовлення» співпрацюватимуть із BBC, щоб розробити та впровадити українські елементи шоу під час наступного конкурсу.

Голова правління «Суспільного мовлення» Микола Чернотицький подякував BBC за солідарність і заявив, що хоча наступний пісенний конкурс відбудеться не в Україні, але його організують на підтримку України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Я впевнений, що разом ми зможемо додати український дух цій події та знову об’єднати всю Європу навколо наших спільних цінностей миру, підтримки, відзначення різноманітності та таланту», — каже Чернотицький.

На рішення провести «Євробачення» у Великій Британії вже відреагував прем’єр-міністр цієї країни Борис Джонсон. За словами політика, він домовлявся із Володимиром Зеленським, що де б не відбувалося «Євробачення-2023», воно має відображати державу та народ України.

«Велика Британія безпосередньо виконає цю обіцянку — і влаштує фантастичний конкурс від імені наших українських друзів», — запевнив Джонсон.

Місто, в якому відбудеться «Євробачення-2023, планують обрати найближчими місяцями за результатами конкурсу. Компанія BBC брала на себе обов’язки щодо розміщення інших країн-переможців у чотирьох попередніх випадках, а загалом організовувала конкурс уже 8 разів — більше, ніж будь-яка інша телекомпанія.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...