facebook

“Без домашки і поборів”: українка розповіла, як навчаються школярі в Польщі

Навчання в школах Польщі дуже відрізняється від навчальної системи в Україні.

Своїм досвідом про польські школи поділилася Світлана Строженко в групі” Батьки SOS ” в Facebook.

Українка розповіла про навчальний заклад в невеликому місті Румія біля Гдині.

Чим відрізняються школи Польщі від України
По-перше, в місцевих школах немає “поборів”.

“Фонд є, він використовується для дозвілля дітей (екскурсії, нагороди, подарунки, Піца) у нас в класі – це 10 злотих на місяць (81 гривня)”, – розповіла Світлана.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами матері школяра, діти в Польщі рівноправні люди, такі ж як дорослі. Вранці вони обіймаються з директором школи.

Харчування в польських школах – дуже хороше.

“Тут все відмінно і діти шоковані, тому що дали картоплю з цілими 20 шматками м’яса (зі слів дітей, ясно що перебільшено), в школі готують смачно, ну їм подобається. Ціна, як у нас по днях, приблизно 35-45 злотих (285 гривень) на місяць на дитину, при тому, що їхали на екскурсію і обід був проплачений, упакували сухпай (бургери, фрукти, сік)”, – поділилася українка.

Шкільна програма легше ніж в Україні, і знову ж таки, схильності учня індивідуальний підхід, зазначає вона. Домашнє завдання дітям не задають. Шкільних лінійок і спеціальної форми для дітей в Польщі немає.

Світлана також розповіла, що в школі є прекрасна бібліотека.

“Просто принесли книги і залишили, облік – ні, сама бібліотека оснащена всім, є компи, планшети, настолки, книги – все задарма. Тобто ти приходиш в бібліотеку і маєш всі ресурси. Вперше бачила чергу в бібліотеку, і бібліотекар не стресує, а допомагає дітям”, – зазначила жінка.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...