facebook

3 млрд євро і новий графік: в Італії розповіли, як виводитимуть школи з карантину

Влада Італії має намір поступово виводити систему освіти з кризи через карантин, пов’язаний із коронавірусом. Так, обговорюється можливість виділення 3 млрд євро на підтримку шкіл, а також проводиться робота з кардинальної зміни графіка навчального процесу.

В Італії охоплення домогосподарств інтернетом становить 76%. При цьому в Калабрії та Базилікаті тільки 41% населення має до нього доступ. У зв’язку з цим держава має намір виділити 75 млн євро для того, щоб забезпечити доступ до мережі як учням, так і викладачам. Ці кошти підуть на придбання планшетів і підключення інтернету.

Крім того, італійці хочуть роздавати Wi-Fi зі шкільних автобусів, в яких поки немає необхідності. Їх паркуватимуть у тих місцях, де не проведена всесвітня мережа.

Також влада Італії дійшла висновку, що необхідно виділити 3 млрд євро для підтримки системи освіти після пандемії. Значна частина цих коштів піде на надбавки вчителям.

Раніше з подібною ініціативою виступав колишній міністр освіти, університетів і наукових досліджень Італії Лоренцо Фіорамонті.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Тепер вони зрозуміли: потрібно 3 мільярди, адже школа не перезавантажується. Всього 3 мільярди! І якби ми вклали їх раніше, скількох проблем ми могли б уникнути? В Італії нам потрібна політична культура, яка попереджує проблеми, а не женеться за ними”, – написав він на своїй сторінці у Twitter.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...