facebook

“Пішли вони лісом зі своїми рекомендаціями”: Марцінків заявив, що з 1 вересня діти повноцінно йдуть до школи

З першого вересня школярі Івано-Франківська підуть до школи і розпочнуть повноцінне навчання, незважаючи на поділ країни на зони. Про це на щотижневій оперативній нараді повідомив міський голова Руслан Марцінків.

Заступниця директора департаменту освіти і науки міськвиконкому Наталія Микула розповіла, що зараз освітяни готуються до початку роботи з першого вересня. Десятого серпня у школи та деякі садочки розпочали завозити засоби дезінфекції.

“Вчора (десятого серпня – ред.) був перший день об’їзду та перевірки готовності. Ми відвідали дев’ять закладів. Працівники держпродспоживслужби ретельно переглядають умови, у закладах освіти будуть додатково зроблені соціальні розмітки. Також будуть позначки місць скринінгу температури для працівників та всіх місць, де стоятимуть дезінфектори. Ми активно готуємось”, – зазначила Наталія Микула.

Міський голова Івано-Франківська заявив, що, попри будь-які постанови та рекомендації, учні розпочнуть повноцінне навчання у школах з першого вересня.

“Давайте так домовимося: 21-го у нас сесія. Що б там не відбувалося, як би вони не ділили ті зони, що би вони там не робили, дурню там всяку приймають. Ми приймаємо, так, як це робили в Тернополі, рішення сесії міської ради, що з першого вересня діти йдуть повноцінно до школи. Хай вони що хочуть приймають, вони ні одного дня не працювали у місцевому самоврядуванні, ні одного дня не мають досвіду роботи у реальному житті. Ми з першого вересня повинні піти до школи і дитячих садочків. Взагалі, ми повинні запускати життя. Інакше, ми просто дійдемо до того, що люди не будуть мати копійки у кишені. І вся країна просто виїде за кордон, бо хтось просто хоче наганяти страх. Проблема є, але треба, щоб люди відчули повноцінне життя. Ми є орган місцевого самоврядування, нас обирали люди. Ми не поділяємо. Що це за поділ на зони? Країна – це не зона. Вони з нами про це не радилися, поділивши Україну на зони. Що це за експерименти з людьми? Тому ми готуємось із першого вересня повноцінно. Я не хочу, щоб діти по пів години, другі зміни були. Що це за навчання? Як вчитель має навчити? Вони нам гроші не дають з Києва, ми самі дофінансуємо, – то пішли вони лісом зі своїми рекомендаціями”, – сказав Руслан Марцінків.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наталія Микула додала, що з першого червня у Франківську працювало десять комунальних та три приватні садки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...