facebook

Реальні ціни на медицину в США

Відомий білоруський журналіст Франак Вячорка, прибуваючи в США на навчанні, під час футбольного матчу мав нещастя поламати ногу, причому поламати «недобре» — перелом вважався складним і вимагав термінового оперативного втручання. Франака поклали в лікарню, де зробили операцію і провели курс початкової реабілітації…

11HOSPITAL3web-master675-v2

Пише блогер maxim_nm:

Знаєте, у скільки все це йому обійшлося? Дорожче ста тисяч доларів! Я спершу не повірив, але Франак привів у пості всі докладні цифри за послуги, а також виклав фото рахунків.

Ось пост Франака на фейсбуці з докладною розповіддю про ціни на американську медицину:

1486380512_3373209_original_thumb6

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Отже, що виходить у підсумку:

1. Три дні в палаті: $13680. тобто $4500 в день. Франак пише, що це була не елітна, а звичайна лікарня в Брукліні, «не совкова», але й нічим не краще наприклад 432-го Військового госпіталю в Мінську (на Машерова).

2. Виклик швидкої допомоги — $5000. Тут коментувати не буду, але з такими цінами реально простіше було довезти Франака до лікарні на таксі, тим більше що перелом ноги не вимагає особливо термінового медичного втручання.

3. Оренда операційної та обладнання — $32670. Мабуть, вважається оренда приміщення+послуги персоналу (медсестри і т. д.)

4. Послуги лікаря — $8800. Тут, мабуть, мається на увазі хірург, пораховані послуги з проведення операції на нозі+післяопераційні консультації.

5. Кожен рентген — $900, а всього їх було аж 5 штук. Складно сказати, чому так багато — мабуть, саме обладнання дороге+робота лікаря-рентгенолога явно високооплачувана за «підвищену шкідливість».

Рахунки виглядають ось так, фото з фейсбуку Франака:

1486380529_3373422_original_thumb7

Що було далі? Після операції госпіталь і доктора вислали окремі рахунки за свої послуги в страхову, та почала з ними торгуватися. З лікарняного рахунку спершу скинули 50% (мовляв, студент і все таке), страхова заплатила $35000.

Залишок — $6700 залишилося заплатити Франаку. З іншого рахунку (послуги лікаря, які в підсумку чомусь виросли до $9835) страхова нічого не заплатила, а лікарі, вирішивши не чекати, передали справу колекторам.

Загалом, за підсумком Франак залишився винен $16535. Як він сам пише — платити йому нічим, конфісковувати у нього нічого (інвалідний самокат — і той вкрали).

Франак збирається почати новий період переговорів з лікарнею і страховою, щоб повністю списали або зменшили цю суму. Також Франаку обіцяє допомогти університет, в якому він зараз вчиться.

1486380514_3373952_original_thumb5

В кінці посту Франак пише — «а уявіть, якби це сталося з людиною без страховки? Миттєве банкрутство, втрата житла і майна. Тому американці і переживають за т. зв. «Obamacare» — страховки для малозабезпечених верств населення. Ось така вона, зворотна сторона американського добробуту».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...